Forum avocaţi > Civil

Contract vanzare cumparare cu drept de uzufruct

16-11-2015

Buna ziua,

Numele meu este Ioana si ma confrunt cu o situatie cam incurcata in ceea ce priveste apartamentul in care locuiesc. Am cumparat acum doi ani de la o ruda in varsta (un unchi de gradul 3 sau 4 de 91 ani) un apartament cu drept de uzufruct (viajer), eu 50% din apartament si tatal fostului meu prieten 50 % din apartament. Adica suntem doi proprietari cu drepturi egale.

Tatal meu a devenit tutore legal de curand al unchiului de la care am cumaparat apartamentul si acum doreste sa ma dea afara din apartament si sa locuiasca el acolo cu proprietarul care are drept de uzufruct.

Apartamentul are 3 camere si eu m-am oferit sa il iau eu in grija pe unchiul meu, spatiul fiind suficient ca sa locuim amandoi dar tatal meu are alte planuri pe mine lasandu-ma pe strazi (eu nu am in alta parte unde sa ma duc, eventual mi-a propus sa ma mut eu in apartamentul lui. dar eu nu doresc acest lucru, ci doresc sa locuiesc in casa mea unde am investit bani singura in ultimii doi ani). Ba chiar banuiesc ca doreste sa intenteze proces impotriva mea si sa-mi desfaca actul de vanzare cumparare sub motiv ca unchiul meu nu era perfect sanatos mintal la semnarea actului.

Am vrut sa pun spre vanzare apartamentul dar am inteles de la un notar ca nu pot face nimic legal si fara semnatura tutorelui legal al unchiului, adica tatal meu. Intrebarea mea este daca exista vreo solutie legala prin care tatal meu sa nu beneficieze de sederea in acest apartament. Sa fac un contract de tip donatie de exemplu, sau alte variante pe care eu nu le cunosc.

Multumesc anticipat.
Cu stima.
Răspunde
 16-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca tatal dvs. va reusi sa dovedeasca in instanta ca unchiul nu era in deplinatatea facultatilor mintale atunci contractul se va anula. Pana atunci insa, tatal dvs. nu are niciun drept asupra apartamentului deoarece este vandut.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2015
Sector 4
0765219217
danpopescu.law.office@gmail.com
www.avocat-danpopescu.ro
Tatal dvs. nu are un drept de uzufruct ca sa va dea afara,el este doar tutore,tatal dvs. trebuie sa dovedeasca in instanta ca, unchiul dvs. nu era in deplinatatea facultatilor mintale laincheierea contractului ceea ce, in opinia mea , este destul de greu.

Avocat definitiv in Baroul Bucuresti, conf. Deciziei nr.1112/27.03.2003.Peste 25 ani experienta juridica, concluzii si reprezentare la toate instantele,inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala.Mail:danpopescu.law.office@gmail.com;tel:0765219217
www.avocat-danpopescu.ro
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.