Forum avocaţi > Civil

Indemnizatia de crestere a copilului

17-11-2015
Vizitator
Buna ziua!
o intrebare la care nici o persoana (functionar public, angajat al unei institutii de stat) nu stie sa imi raspunda.
In 8.09.2015 am nascut. La actualul loc de munca sunt angajata din data de 28.10.2014, dupa o intrerupe de 18 zile, deci la vechiul loc de munca am lucrat pana in data de 10.10.2014. Am vazut adeverinta care trebuie complectata pentru dosarul care trebuie depus la primarie si care trebuie complectata de angajator. in ordine descrescatoare cum este in respectiva adeverinta in cele 12 luni (septembrie, august, iulie, iunie, mai, aprilie, martie, februarie, ianuarie, decembrie, noiembrie, octombrie)este inclusa si aceasta luna (octombrie)in care am avut intreruperea de 18 zile. Intrebarea este, primesc indemnizatia de crestere a copilului? Din punctul meu de vedere am realizat venituri impozabile, chiar daca in acea luna am luat 2 salarii de la doi angajatori diferiti si exista o intrerupere.
Va multumesc!
Răspunde
 18-11-2015
Vizitator
Buna ziua. Am urmatoarea intrebare - din art. de mai jos care face parte din Ordinul nr. 2396/2014 / 103/2015 privind aprobarea Procedurii de efectuare a plăţii restituirilor prevăzute de Legea nr. 126/2014 se intelege ca prevederile legii 126/2014 se aplica retroactiv? Sunt implicata intr-un proces cu o institutie a statului, deoarece in timpul concediului crestere copil am realizat venituri impozabile pe care le-am declarat la Ad-tia fiscala si pt care am achitat si impozit. Veniturile sunt in suma totala de 1300 lei pe perioada de 2 ani (sub 6 ISR/an cum prevede legea 126/2014). Multumesc anticipat pentru raspuns.

"Prevederile Legii nr. 126/2014 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului, denumită în continuare lege, sunt aplicabile persoanelor cu drepturi de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie, acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, stabilite până la data de 27 septembrie 2014, data intrării în vigoare a legii, denumite în continuare persoane debitoare."
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.