Forum avocaţi > Civil

Problema

20-11-2015

Buna ziua, trec prin urmatoarea situatie. Am angajat avocat acum 3 luni pentru a depune o actiune contra vecinului de sus care ma inunda si nu-si asuma responsabilitatea. Avocatul respectiv m-a taxat cu 200 lei ca si consultanta care a intrat in pret onorariu, am platit 200 lei taxa de timbru judiciar si mi-a mai cerut 400 lei ca sa depuna actiunea. I-am dat banii, apoi actiunea a fost respinsa de 2 ori, pe motiv ca e incompleta. Avocatul nu m-a sfatuit deloc ce sa fac, eu i-am spus ca trebuie copie buletin, tot eu ii aminteam diverse.Nu a stiut ca imi trebuie deviz de reparatii, m-a sunat in ultimul moment, niciodata nu era disponibil.
Acum, cand am pierdut a 2 oara, a spus ca nu-l intereseaza nemultumirile mele si ca e treaba mea. I-am cerut banii inapoi, nu mi-a eliberat nici chitanta.
Ce sa fac mai departe? E normal asa ceva? Unde sa reclam? Multumesc.
Răspunde
 21-11-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Poate ar trebui sa reorientati spre un alt avocat care sa va rezolve problema cu mai multa implicare si responsabilitate.

In ceea ce priveste sumele de bani achitate, daca ati semnat contractul de asistenta juridica cu acesta, nu aveti ce face.

Puteti incerca o sesizare la Baroul din care face parte, dar asa cum va spuneam, daca exista un contract semnat, nu aveti un temei legal pentru sesizare. El si-a indeplinit atributiile: a depus actiunea in instanta. Pentru faptul ca a fost incompleta si s-a respins pe procedura prealabila, va trebui sa dovediti ca este culpa lui si nu a dvs. ca nu ati pus la dispozitie toate actele necesare.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2015
Vizitator
Multumesc. Cum am spus, nu am fost sfatuita cum trebuie, eu am facut tot ce mi-a spus sa fac.
Răspunde
 21-11-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In cazul in care actiunea dvs a fost respinsa in procedura prealabila (adica inainte de a se acorda primul termen de judecata), inseamna ca nu v-ati conformat solicitarilor instantei privind diferitele inscrisuri si/sau taxe pe care trebuia sa se le mai depuneti.

Intr-o asemenea situatie, instanta nici macar nu a analizat fondul cauzei sa vada daca aveti dreptate sau nu. Prin urmare , puteti introduce o noua actiune in judecata impotriva vecinului. Este indicat ca la momentul introducerii actiunii sa depunet si un inscris (o expertiza-de ex) care sa ateste valoarea stricaciunilor.

In cazul in care aveti nevoie de asistenta jurdica ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 21-11-2015
Vizitator
Situatia a fost asa. La prima depunere a actiunii, avocata a spus ca platim doar o parte a sumei deoarece instanta va hotara suma definitiva. Tot atunci am hotarat, tot sfatuita de avocata, sa nu depunem o expertiza fiindca va dispune tot instanta. Dar am pus, cu acordul avocatei care a spus ca suma trebuie sa fie cat mai mare, o suma pentru reparatii.
Motivul primei respingeri a fost ca mai trebuie un rest la plata plus devizul de reparatii. Si sa dovedim cum am ajuns la suma respectiva pentru reparatii.
Am obtinut devizul in care suma era la jumatate fata de cea spusa de avocata si tot avocata a spus ca nu mai trebuie sa platim diferenta de taxa daca cheltuielile sunt mai mici si va face ea o adnotare in acest sens.
Si asa ne-am trezit ca , da, ne-a respins a doua oara pentru ca nu am platit si nu numai.
INTREBARE - avocata nu trebuia sa stie cum stau lucrurile, doar sta in obligatiile ei sa stie? A ignorat, nu i-a pasat?Vi se pare normal? Codul Deontologic ce spune in acest caz? Imi veti raspunde la aceste intrebari?!
Personal, nu mai am incredere in avocatii din tara asta. Nici inainte nu aveam, acum nici atat. Stiu ca mai exista avocati integri dar eu nu ii cunosc.
Multumesc.
Răspunde
 22-11-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Avocatul va prezinta optiunile pe care le aveti dpdv al legii pentru a va apara interesele, el nu isi asuma o obligatie de rezultat. In fond, orice demers juridic -ca orice alta actiune- prezinta un anumit risc pe care clientul si-l asuma. Decizia de a opta pentru o modalitate de actiune sau alta va apartine si de aceea va asumati si riscul respectivului demers.

Avocatului i se poate aduce reprosuri numai in cazul in care cu intentie a actionat impotriva intereselor dvs si a cauzat pierderea litigiului. Este imposibil sa ii ceri unei persoane sa prevada rezultatul unui litigiu, mai ales cand sunt implicate mai multe parti, inclusiv judecatorul-pers care are putere de decizie finala.

Decizia dvs de a nu mai apela la serviciile unui avocat va apartine, insa daca veti cauta certitudini, veti avea mereu de pierdut, un litigiu nu este ca un drum pana la magazin, mereu pot aparea necunoscute care nu pot fi prevazute si care schimba cursul litigiului.

O zi buna si mult succes in continuare.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 22-11-2015
Vizitator
Se pare ca, in tara noastra, clientul e obligat sa-si asume toate incompetentele avocatilor. Si acestia nu raspuns pentru nimic. Corb la corb nu-si scoate ochii. Vai de mama noastra, suntem la cheremul tuturor infractorilor cu avocatii din tara noastra.
Răspunde
 22-11-2015
Vizitator
Dar, daca actioneaza din incompetenta si lipsa crasa de profesionalism, i se pot aduce reprosuri?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.