Forum avocaţi > Civil

Refuzul succesiunii dacă sunt minoră

20-11-2015
Vizitator
Bună seara, mă numesc Laura şi am vârsta de 17 ani. Tatăl meu a decedat în urmă cu o lună şi în urma acestui deces eu sunt singura moştenitoare. Părinţii mei erau divorţaţi şi eu am fost încredinţată prin lege mamei mele după procesul de divorţ care a avut loc în anul 2001. Însă am o problemă. El nu avea proprietăţi din câte ştiu, dar în schimb avea datorii. Aceste datorii mă vor afecta pe mine după ce voi împlini vârsta de 18 ani? Odată cu averea (care în acest caz nu există, de fapt), voi moştenii şi datoriile?
Dacă da, cum ar trebui să procedez dacă vreau să renunţ la succesiune? Ar trebui să întocmesc un act la notar? Pot să fac lucrul ăsta şi dacă sunt minoră sau trebuie să aştept? Menţionez că voi împlini 18 ani în luna ianuarie a anului 2016. Şi cât timp am la dispoziţie ca să fac lucrul acesta (să accept sau să refuz succesiunea) de la data decesului?
Mulţumesc anticipat!
Răspunde
 20-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Puteti astepta fara grija majoratul, deoarece succesiunea este bine sa fie acceptata, sau sa se ia orice hotarare, in termen de 6 luni de la data decesului.Atunci o puteti accepta sub beneficiu de invenar, ceea ce va da posibilitatea sa nu fiti tinuta de plata datoriilor peste activul succesoral.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna,

Termenuld de acceptare a succesiunii este conform noului cod civil de un an. Potrivit legii orice acceptare se face sub beneficiu de inventar , adica datoriile succesiunii se vor imputa numai asupra bunurilor mostenirii, nu si asupra bunurilor proprii ale mostenitorului.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.