Forum avocaţi > Civil

Mostenire. Anulare certificat mostenitor

25-11-2015
Vizitator
1)Se poate invoca in fata instantei judecatoresti o afirmatie de genul ca nu ai citit un act pe care erai obligat sa-l citesti,(o sentinta civila) din moment ce ceri notarului sa-ti faca certificat de mostebitor si daca se poate fi acceptat de instanta?
2)Se poate invoca ca nu ai stiut ca o sora are prioritate fata de un var la mostenire,ca nu ai stiinte juridice?Mi se pare aberant.Stiu ca exista in drept principiul conform caruia “nimeni nu se poate scuza invocand necunoasterea legilor” ( nemo censetur ignorare legem”).Stiu ca in cazul in care ar fi invocata necunoasterea legilor s-ar ajunge la o stare de instabilitate juridica si haos, fapt pentru care este general admisa prezumtia absoluta a cunoasterii legii.
In baza acestor prezumtii, totii cetatenii trebuie sa cunoasca legile, prezumtia neputand fi rasturnata prin proba contrarie,
Prob a concludenta ca a stiut de existenta mea este insasi declaratia dumnealui
3)Cum poate invoca un notar public ca nu si-a dat seama de gradul de rudenie cu sora mea care reiesea dintr-o sentinta civila care era un partaj succesoral de care notarul public si-a dat seama ca este partaj succesoral, un partaj succesoral intre sora mea si sotie a tatalui meu dintr-o casatorie ulterioara, in urma decesului tatalui meu,deci sora consangvina cu mine si de asemenea ca a remarcat numele meu si calitatea de fiica a tatalui meu dintr-o casatorie anterioara?Astept un raspuns cat mai curand.Multumesc mult anticipat.
Răspunde
 25-11-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu stiu ce raspuns asteptati, deoarece la toate intrebarile v-ati raspuns singura.

Evident ca raspunsul este "NU" si la prima si la a 2-a intrebare.
La intrebarea nr. 3... nu pot sa va spun cum poate invoca un notar asa ceva!!!

Daca aveti nevoie sa anulati un certificat de mostenitor gresit intocmit, trebuie sa stiti ca veti putea face acest lucru numai pe calea unei actiuni in instanta.

Va astept la o consultatie juridica, daca doriti.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-11-2015
Vizitator
Certificatul de mostenitor gresit intocmit se poate reface si la notar conform art. 118 din Legea notarilor publici dar trebuie sa existe acordul tuturor mostenitorilor. Nu prea pare sa fie cazul de mai sus.

In caz de anulare certificatului instanta va dispune refacerea, deci tot la notar se va ajunge. La finalizarea procedurilor, dupa ce trageti linie veti constata ca ati platit pe langa onorariul notarului si onorariul de avocat, taxa judiciara etc.

Dar... mandria costa! timp si bani

Succes si multa rabdare la proces.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.