Forum avocaţi > Civil

Dezbaterea succesiunii in cazul decesului unui frate

25-11-2015
Vizitator
Subsemnatul nu am fost casatorit, nu sunt si nu intentionez acest lucru. Nu am copii. Am fost 2 frati. Sora mea a decedat pe data de 31. 07. 2012. In urma decesului surorii mele a ramas 1 baiat, nepotul meu. Parintii mei si ai surorii mele sunt decedati. Nepotul meu nu a colaborat, nu colaboreaza si sigur nu va colabora niciodata in vederea intocmirii actelor de succesiune si concesiune pentru 3 locuri de veci. Mentionez ca tatal nepotului meu este decedat.Cunosc ca in urma dezbaterii succesiunii toate bunurile mobile si imobile revin nepotului meu(daca s-a facut aceasta succesiune),DAR mentionez ca in urma decesului mamei mele, in certificatul de mostenitor intocmit cele 3 locuri de veci sunt trecute in procent de 1/2 fiecare pentru subsemnatul si sora mea. Mentionez ca nepotul meu nu este interesat sa finalizeze actele de concesiune(certificatul de mostenitor este la el), posibil si actul de succesiune daca este intocmit.Subliniez ca asteapta decesul meu pentru a mosteni TOTUL, fiind unicul mostenitor. Va rog sa-mi spuneti daca eu pot sa-mi dezbat singur succesiunea in vederea intocmirii actelor de concesiune pe cele 3 jumatati de locuri de veci care imi revin(conform certificatului de mostenitor intocmit in urma decesului mamei mele), impreuna cu organele competente legale pe care le veti mentiona dumneavoastra. Subliniez din nou ca nepotul meu nu va colabora niciodata pentru motivul invocat anterior. Va rog sa ma ajutati. Multumesc mult.
Răspunde
 25-11-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da puteti sa dezbateti singur succesiunea.
De fapt acest lucru inseamna o dezbatere a succesiunii pe calea unei actiuni in instanta, in cadrul careia dvs. veti fi reclamant si nepotul parat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2015
Vizitator
Subsemnatul nu am fost casatorit, nu sunt si nu intentionez acest lucru. Nu am copii. Am fost 2 frati. Sora mea a decedat pe data de 31. 07. 2012. In urma decesului surorii mele a ramas 1 baiat, nepotul meu. Parintii mei si ai surorii mele sunt decedati. Nepotul meu nu a colaborat, nu colaboreaza si sigur nu va colabora niciodata in vederea intocmirii actelor de succesiune si concesiune pentru 3 locuri de veci. Mentionez ca tatal nepotului meu este decedat.Cunosc ca in urma dezbaterii succesiunii toate bunurile mobile si imobile revin nepotului meu(daca s-a facut aceasta succesiune),DAR mentionez ca in urma decesului mamei mele, in certificatul de mostenitor intocmit cele 3 locuri de veci sunt trecute in procent de 1/2 fiecare pentru subsemnatul si sora mea. Mentionez ca nepotul meu nu este interesat sa finalizeze actele de concesiune(certificatul de mostenitor este la el), posibil si actul de succesiune daca este intocmit.Subliniez ca asteapta decesul meu pentru a mosteni TOTUL, fiind unicul mostenitor. Va rog sa-mi spuneti daca eu pot sa-mi dezbat singur succesiunea in vederea intocmirii actelor de concesiune pe cele 3 jumatati de locuri de veci care imi revin(conform certificatului de mostenitor intocmit in urma decesului mamei mele), impreuna cu organele competente legale pe care le veti mentiona dumneavoastra. Subliniez din nou ca nepotul meu nu va colabora niciodata pentru motivul invocat anterior. Va rog sa ma ajutati. Multumesc mult.
Mentionez ca Camera Notarilor Publici Bucuresti mi-a eliberat 1 certificat pentru dezbaterea succesiunii( in data de 23.11.2015) la Biroul Individual Notarial........... Am luat legatura telefonica cu angajatele Biroului Notarial pentru programare si am primit un raspuns negativ, motivandu-se ca este o perioada foarte aglomerata. Am fost informat TELEFONIC ca s-a deschis succesiunea si ulterior aceasta a fost abandonata, procedandu-se la suspendarea dosarului. Va rog sa-mi raspundeti daca nu era cazul sa fiu chemat la dezbaterea succesiunii, deoarece in certificatul de mostenitor eliberat nepotului meu trebuiau mentionate si partile comune ale subsemnatului si surorii mele decedate. Am solicitat Notariatului respectiv eliberarea unei unei adeverinte prin care sa mi se confirme cele declarate anterior si am primit raspuns negativ, cu mentiunea ca prezenta mea nu este necesara. Mi s-a comunicat,anterior, sa ma adresez altui Cabinet Notarial deoarece sunt programari multe!!!!!!!! Cred ca prezenta mea nu era necesara!!!!!!!!!!!! Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Va multumesc.
Răspunde
 05-12-2015

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Asa cum v-am spus si mai sus, in cazul dvs. nu veti putea dezbate succesiunea pe calea notariala; va trebui sa o dezbateti pe calea unei actiuni in instanta.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2016
Vizitator
Va rog sa-mi comunicati care sunt termenele de deschidere si dezbatere a succesiunii in cazul decesului unei rude. Mostenitorul sau mostenitorii (posibilii) pot sa achite taxele catre stat ( impozite pe cladiri, autoturisme, utilitati etc), daca succesiunea nu este finalizata. Va multumesc.
Răspunde
 31-01-2016

Termenul de acceptare al succesiunii este de 1 an de zile sau de 6 luni in functie de data decesului.
In ceea ce priveste partajul acesta se poate solicita oricand.

Pentru consultatii juridice ma puteti contacta la numarul de telefon afisat mai jos.
Răspunde
 16-03-2016
Vizitator
Buna ziua! Am multe nelamuriri cu privire la dezbaterea succesorala!
Eu mai am un frate, parintii nostri au decedat(mama acum 5 ani,iar tatal acum o luna).De pe urma lor a ramas un apartament.La randul lor, mama, care mai are un frate care este in viata, a mostenit o casa la tara de la bunicii nostri care au decedat.Dezbaterea succesiunii nu s-a facut nici acolo.La fel tatal meu nu a facut succesiunea la casa parintilor lui. In conditiile in care nu exista nici o dezbatere succesorala efectuata, cum trebuie sa procedam sa obtinem macar titlul de mostenitor pe apartament? Trebuie dezbatute toate celelalte mosteniri vechi, inainte de a obtine certificatul de mostenitor pe apartament?Multumesc!
Răspunde
 24-03-2016
Vizitator
@dan:
Succesiunea se dezbate la notar daca va intelegeti si prin instanta daca nu va intelegeti.
Prima varianta este mai ieftina si mai rapida, a doua mai costisitoare si mult mai lunga.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.