Forum avocaţi > Civil

Contract de inchiriere

28-11-2015
Vizitator
Buna ziua ! Numele meu este Frincu Denis,sunt administrator al unei firme care inglobeaza mai multe puncte de lucru din comuna Draguseni,judetul Galati.In urma cu 7 ani , mai precis in 2008 am decis sa deschid un nou punct de lucru cu profil panificatie in fata scolii din comuna.Am vorbit cu primarul, si-a exprimat acordul in vederea infiintarii unui astfel de punct.Terenul pe care am construit este parte din intravilanul comunei. Dumnealui mi-a inchiriat terenul (30 de metri patrati) pe o perioada de 5 ani pana in 2013. Eu in tot acest timp am platit impozitul la primarie.Am solicitat sa mi se acorde autorizatie de constructie pentru ca investitia depaseste cu putin 20.000E si am fost amanat.Imediat dupa expirarea contractului de inchiriere am mers la dumnealui pentru a-i cere o prelungire,eventual concesionare de teren .Am fost amanat, doar mi s-au promis lucrurile acestea.Am functionat asa in continuare,Timp de 2 ani nu am avut decat acordul tacit al dumnealui, nu a avut nici macar intentia de a-si indeplini obligatiile.In toata aceasta perioada am chitantele prin care eu am platit impozitul pe acel teren in conditiile in care contractul nostru de inchiriere expirase de 2 ani.
In astfel de conditii, de curand am incetat acordul politic cu un partid politic, apropiat al domnului primar si sunt amenintat ca "voi fi dat afara ".care sunt caile legale pe care pot merge si daca este posibila ipoteza dumnealui in conditiile in care nu si-a indeplinit obligatiile prevazute de lege? (de curand am mers la dumnealui cu aceasta problema si imi spune ca nu imi gaseste contractul de inchiriat. Mi l-a cerut acum cativa ani in original pentru a-l modifica, i l-am pus la dispozitie, eu neavand nicio copie,) Va multumesc pentru sprijinul acordat,Va sunt recunoscator si v-as ruga sa imi dati mai multe detalii intrucat sa pot intelege specificul juridic al acestei probleme.
Răspunde
 28-11-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Trebuie sa precizez ca ati gresit cand i-ati dat originalul contractului fara a va pastra o copie. Cand o persoana vrea sa fac rau si mai este si ajutat...reuseste foarte bine. In momentul de fata dvs. nu aveti nicio dovada ca pentru acei 5 ani ati avut contract. Cu atat mai putin pentru urmatorii Pentru primar nu exista obligatie legala de a va inchiria terenul sau de a va da autorizatie. Va spune ca a considerat ca nu indeplineati conditiile, eventual, sau altceva. Si ca v-a "tolerat" cu activitatea. Nu stiu daca ati inregistrat punctul de lucru la Registrul comertului, pentru ca aceasta ar fi fost o dovada in favoarea dvs.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2015
Vizitator
Punctul de lucru este inregistrat la registrul comertului si detin un act aditional prin care am solicitat extinderea terenului.In cuprinsul actului aditional la contractul de inchiriere sunt specificate numarul si data contractului. In aceste conditii ce demersuri legale pot face ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.