Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Caut nr/ detalii dosar stabilire filiație/încuviintare nume/am părțile/nr/data sentinței/instanța

30-11-2015
Vizitator
Apare (indirect, fără pretenții momentan) o persoană- n.1990 - cu numele de familie al soțului meu. Acesta recunoaște relația pasageră (aflat scurt timp într-un sat din vestul țării ) cu mama fetei. Cînd a anunțat telefonic sarcina, el a recomandat avortul, refuzînd orice implicare. Nici un fel de contact sau informație de atunci, susține el. Fiica (indubitabil, asemănare evidentă, nu contestă) are CN emis 1993 cu numele tatalui/ soțul meu. Am obținut CN initial la nastere,1990, doar cu numele mamei. Vreau să aflu cum a obținut filiația/numele, practic nr / detalii dosar. Dețin nr / data sentinței, instanța emitentă. Ce am de făcut ?
Răspunde
 01-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu ati precizat cum ati obtnut dvs. acel CN din 1990. Sunt doua modalitati prin care o mama obtine numele tatalui copilului pe CN: recunoasterea facuta de catre tata, sau actiune in instanta prin care dovedeste ca a convietuit cu tatal copilului intr-o anumita perioada. Probabil s-a recurs la a doua varianta. Tatal copilului nu a vrut sa il recunoasca, s-a emis acel CN din 1990, apoi mama a introdus actiune pentru stabilirea filiatiei fata de tata si a obtinut-o. Dupa aceea s-a emis al doilea CN, in 1993 cu numele tatalui copilului trecut pe el.Dvs. nu aveti nimic de facut, mai ales ca ati aflat de existenta acelui copil. Ma mir ca nu a urmat si un proces pentru pensie de intretinere.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2015
Vizitator
Sorina Arsenie a scris pe 30-11-2015:
Apare (indirect, fără pretenții momentan) o persoană- n.1990 - cu numele de familie al soțului meu. Acesta recunoaște relația pasageră (aflat scurt timp într-un sat din vestul țării ) cu mama fetei. Cînd a anunțat telefonic sarcina, el a recomandat avortul, refuzînd orice implicare. Nici un fel de contact sau informație de atunci, susține el. Fiica (indubitabil, asemănare evidentă, nu contestă) are CN emis 1993 cu numele tatalui/ soțul meu. Am obținut CN initial la nastere,1990, doar cu numele mamei. Vreau să aflu cum a obținut filiația/numele, practic nr / detalii dosar. Dețin nr / data sentinței, instanța emitentă. Ce am de făcut ?
CN obtinut din spital, oraș vest, unde am lucrat anterior Bucuresti (amici).CE AM DE FĂCUT să văd acel dosar -NR !- nefiind sigură de tot ce afirmă soțul meu. Nu înțeleg cum a fost citat în proces, sentința, fără să afle. Credem că a citat intentionat gresit, nu a cerut nici pensie ca să treacă neobservat, interesa doar numele. POT AFLA NR DOSAR pt clarificări ? Mulțumesc .
Răspunde
 01-12-2015
Vizitator
Nu știu dacă am greșit adăugînd răspunsul la unele întrebări implicite ale d-nei Av. Ciorobea la CITEAZĂ ?
Răspunde
 03-12-2015
Vizitator
Am adăugat comentariu/ răspuns la întrebările implicite primei mele postări (D-nei Av Ciorobea) Nu am mai primit răspuns; reiau ideea, adaug.
Scopul e OBȚINEREA NR DOSAR, consultarea în vederea clarificării circumstanțelor in care a primit paternitate / nume, fără ca tatăl pîrît să afle. Intenționăm acțiuni în instanța. E POSIBIL și CUM să avem dosarul?
Răspunde
 03-12-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Cu siguranta daca tatal nu si-a recunoscut copilul, singura modalitate era un proces in instanta. Verificati la judecatoria de la domiciliul minorei sau de la domiciliul tatalui, din anii 1990.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2015
Vizitator
Av.GERBER a scris pe 03-12-2015:
Cu siguranta daca tatal nu si-a recunoscut copilul, singura modalitate era un proces in instanta. Verificati la judecatoria de la domiciliul minorei sau de la domiciliul tatalui, din anii 1990.
Această VERIFICARE e problema noastră. De la Judecătoria domiciliului tatălui avem NR/DATA/ INSTANȚA / SENTINȚEI acelui proces (sînt obținute de avocat, nu aș putea spune cum) - nu mai înțeleg legalitatea in acest caz - e motivul întrebării mele aici !!!
CUM AM PUTEA AVEA ACCES la dosar ( NU avem NR DOSAR ! CUM se poate afla ???) în care soțul meu e pârât și are o sentință nefavorabilă de care a află indirect după 20 de anii ???
Repet - CUM SE AJUNGE LEGAL LA DOSAR ( stabilire filiație și încuviintare nume ) ?
Răspunde
 04-12-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca aveti nr de sentinta atunci aveti si nr de dosar trecut in acea sentinta si sotul dvs care este parte va putea merge sa se intereseze. Doar ca nu cred ca mai exista acest dosar, ci doar sentintele se mai pastreaza dupa trecerea atator ani.

Oricum sentinta ar trebui sa redea in motivarea ei ceea ce s-a intamplat in dosar, probele administrate, pozitia partilor etc.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-12-2015
Vizitator
Av.GERBER a scris pe 04-12-2015:
Daca aveti nr de sentinta atunci aveti si nr de dosar trecut in acea sentinta si sotul dvs care este parte va putea merge sa se intereseze. Doar ca nu cred ca mai exista acest dosar, ci doar sentintele se mai pastreaza dupa trecerea atator ani.

Oricum sentinta ar trebui sa redea in motivarea ei ceea ce s-a intamplat in dosar, probele administrate, pozitia partilor etc.
Vă mulțumesc
Răspunde
 05-12-2015
Vizitator
Buna ziua,am primit acu doua zile citatie cum ca ar treb sa ma prezint in 10 zile pt incalcarea art 260 c..eu fiind plecata in strainatate,am sunat un comisar sef si mi s-a spus ca sunt acuzata de neplatirea impozitelor la stat cand am lucrat la negru in 2014 pt cateva luni..ce pot face in privinta asta pt ca nu aveam de gand sa vin in tara pana in vara..cum rezolv de la distanta dosarul si ce consecinte sunt in urma acuzarii?
Răspunde
 06-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Puteti trimite un raspuns in care sa aratati punctul dvs. de vedere la acuzatiile formulate. Apoi, daca motivul este cel pe care l-ati aflat, achitati suma in cauza.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.