Forum avocaţi > Civil

Hotarare judecatoresaca incompleta-culpa de avocat

01-12-2015

Buna ziua,

Va scriu deoarece ma aflu intr-o situatie cel putin ciudata.In anul 2007 am vandut o masina doar cu act de mana.prin urmare aceasta a ramas inscrisa pe mine .atat la finanate cat si la impozit.Am incercat sa radiez aceasta masina,insa fara acte si numere a fost imposibil.Cu ajutorul politiei am gasit aceasta masina si actualul detinator,numai ca dumnealui nu doreste sa o inscrie in numele sau.Astfel am fost nevoit sa caut rezolvarea in justitie.Instanta a constatat ca vanzarea avaut loc in anul 2007,si a hotarat ca o pot radia,insa nu precizeaza ce se intampla cu impozitul.Cei de la finante citesc si ei hotararea si constata ca vanzarea a avut loc in a anul 2007.insa datorita faptului ca in ultima parte nu este mentionat anul vanzarii spun ca radiaza masina incepanad cu anul 2015..si deasemena mai spun ca hotararea este incomleta datorita avocatului care nu a redactat bine cererea.si ma sfatuiesc sa trag la raspundere avocatul.Consult un alt avocat care spune acelasi lucru.respectiv culpa avocateasca,si sa cer macar onorariul pe care l am platit la avocat deoarece nu si-a facut treaba,.si nici nu se mai poate face altceva.decat sa platesc.Dumneavoastra ce ma sfatuiti?
Multumesc !
Răspunde
 06-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In lipsa acelei hotarari, inclin sa cred ca este vorba despre neintelegerea ei. Pot exista formulari de genul "rezolvarea tuturor problemelor pe care le implica vanzarea" sau altceva de genul acesta. O hotarare nu se redacteaza asa cum doreste o institutie, ci cum considera judecatorul."Cei de la finante" ar vrea ca in hotarare sa apara scris intr-un anumit fel Dar, daca in hotarare s-a consemnat ca instanta a retinut ca vanzarea s-a facut in 2007, de ce sa o treaca ei realizata in 1015? Doar pentru ca nu inteleg continutul unei hotarari? Sau pentru ca ei ar fi vrut ca in hotarare sa scrie intr-un anumit fel?Pe de alta parte, daca hotararea a fost vazuta si de catre un alt avocat...probabil ca nu exista nicio mentiune referitoare la impozit. Instanta nu poate acorda ce nu s-a cerut.Va recomand sa luati legatura cu primul avocat si sa ii solicitati rezolvarea problemei, cel putin acum, daca nu a facut-o de prima data.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2015

Buna seara! In primul rand tin sa va multumesc pentru raspunesul acordat Daca imi permiteti as putea trimite la dumneavoastra aceasta hotarare,pentru a citi exact ceea ce contine.In alta ordine de idei am vorbit cu avocatul care a pledat pentru mine despre acesta situatie iar dumnealui zice ca cei de la finante sunt tampiti .si a innaintat la judecatorie o cerere de INDREPTARE MATERIALA,la care insa considera ca nu va primi nici un raspuns pozitiv.
Cu stima !
Ana
Răspunde
 09-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Da, o puteti trimite scanata, pe adresa de e-mail.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-01-2016

In primul rand problema este a dumneavoastra ca nu ati facut demersurile necesare in timp util. In al doilea rand din ceea ce relatati eu nu vad sa existe vreo culpa a cuiva. Daca hotararea ar fi incompleta se poate solicita indreptarea acesteia. In orice caz trebuie vazuta hotararea judecatoreasca. Judecatorul este suveran in ceea ce priveste desfasurarea procesului civil si a hotararii pronuntate, nimeni nu ii poate dicta ce anume si cum sa scrie in hotarare.

Culpa pentru lipsa radierii va apartine dumneavoastra intrucat cunoscand situatia nu ati facut demersurile necesare si nici la vanzarea autoturismului nu ati inchieat actul asa cum el se incheie in mod obisnuit.

Răspunde
 01-02-2016

Buna ziua,

Din nefericire abia astazi am vazut ca dumneavoastra ati raspuns pozitiv la solicitarea mea.Va trimit pe adresa de e-mail horararea judecatoresca !

Cu stima,

Ana
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.