Forum avocaţi > Civil

Succesiune apartament

02-12-2015
Vizitator
Bună seara

Vă prezint o situație, la care am câteva întrebări, la care doresc un răspuns, dacă se poate.
a) Nașa mea, care nu a avut copii, a făcut succesiunea după moartea soțului, în anul 1995 (care a avut un copil din altă căsătorie) și, conform testamentului, ei i-au revenit 5/8, iar copilului soțului 3/8. Masa succesorală fiind un apartament de 2 camere în care ea a locuit.
b) Nașa mi-a făcut mie testament, iar după decesul ei de curând, eu sunt proprietarea celor 5/8 din apartament.
c) În timpul vieții, nașa mea a fost dată în judecată de băiatul soțului pentru ieșirea din indiviziune, proces aflat pe rol și în prezent.
Întrebare: Ce se întâmplă cu procesul? Reclamantul va trebui să facă altul sau eu devin automat pârât și procesul va continua? Trebuie să anunț instanța de decesul nașei?

d) Înainte să moară, nașa l-a dat ea în judecată pe băiat, solicitănd ca ea să fie unică proprietară pe apartament, pe motiv că acesta a fost achizionat de ea în urma despăgubirilor primite pe o casă demolată, moștenită de la părinți.
Întrebare: Ce se întâmplă cu procesul? Îl pot continua eu sau trebuie, dacă consider necesar, să deschid un alt proces? Și legat de asta, există vreo șansă de câștig, ținând cont că au trecut 20 de ani de succesiunea după soț?

Și acum legat de situația apartamentului în cauză.
Întrebări:
1) Eu îmi pot face mutația acol sau am nevoieși de acordul coproprietarului?
2) Eu pot închiria apartamentul sau am nevoie de acordul coproprietarului, iar chiria trebuie împărțită?
3) Până la clarificarea situației apartamentului cu coproprietarul, cine plătește toate cheltuielile de întreținere (aprox. 350 lei/lună)?

Cu mulțumiri.
Răspunde
 02-12-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Este indicat sa consultati un avocat pentru a primi un raspuns complet in raport cu situatia dvs, tinand cont si de multitudinea de detalii de fapt.

Ca regula in calitate de succesor dvs luat loculmatusei in cadrul litigiilor in care aceasta avea calitatea de parte. Totodata, este indicat sa depuneti in instanta copie de pe certificatul de deces si de pe certificatul mostenitor pt a va justifica calitatea procesual activa.

In ceea ce priveste apartamentul, ca regula cheltuielile se impart intre coproprietari. Cu toate acestea ele pot fi acoperite de un singur coproprietar, urmand ca acesta sa poata solicita celuilalt sa le returneze.

Pentru o consultatie pe problema dvs ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.