Forum avocaţi > Civil

Anticontract

03-12-2015
Vizitator
Acum 20 de ani tatăl meu cumpara de la fratele lui un teren , actul pe care i-l fac este anticontract , in 2007 el decedeaza toți frați mei facem partaj după deces terenul revenindu-mi mia anul acesta vine fata fratelui lui tata si vrea terenu pentru ca este dreptul ei . Este posibil ? Va rog măcar o mica lămurire .
Răspunde
 03-12-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Antecontractul nu transfera dreptul de proprietate, deci tatal dvs nu a fost niciodata proprietar.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2015
Vizitator
Multumesc pentru răspuns . Dar eu nu -mi pot recupera nici bani pe care i-am dat atunci ?
Răspunde
 31-01-2016

Banii ii mai puteti recupera numai in masura in care respectiva suma de bani nu s-a prescris. Puteti incerca pe calea unei notificari sa vedeti ce raspuns veti primi , poate va incheia totusi contractul de vanzare-cumparare.

Pentru consultatii juridice ma puteti contacta la numarul de telefon afisat mai jos.
Răspunde
 24-09-2018
Vizitator
Ce imseamna un Anticontract
Răspunde
 18-08-2019
Vizitator
Buná ziua.socri mei in anul 1997 au cumpárat un teren de 59 ari si au fácut un precontract la un notar puplic unde semneazá şi pentru primirea banilor integral.in urmá cu 2 sáptámâni avind nevoie de o autorizatie descopár cá nu au titlu de proprietate.iau legátura cu vánzáturul şi are pretentii la suma de 5000€.plecám la drum pt a face actele si descoperim cá la intabularea terenului se gáseşte doar 50 de ari in minus cu 9 ari.deci socri mei au plátit pe 59 de ari.vinzátorul in precontract semneazá si pt cá a primit toti bani pe 59 ari şi pt semnarea contractului.vá rog spuneţimi care sínt pşi de urmat pt a face acest contrac fárá a da acesti 5000€.multumesc
Răspunde
 18-08-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Când una dintre părțile care au perfectat o promisiune bilaterală, în cazul de față, de vânzare, refuză încheierea contractului promis, cealaltă parte, care și-a îndeplinit toate obligațiile rezultând din promisiune, poate solicita instanței pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de contract, condiționat de întrunirea tuturor cerințelor de validitate ale vânzării.

Dacă, în vânzarea unui imobil cu indicarea suprafeţei şi a preţului pe unitatea de măsură, suprafaţa reală este mai mică decât cea indicată în contract, cumpărătorul poate cere vânzătorului să îi dea suprafaţa convenită.

Atunci când cumpărătorul nu cere sau vânzătorul nu poate să transmită această suprafaţă, cumpărătorul poate obţine fie reducerea corespunzătoare a preţului, fie rezoluţiunea contractului dacă, din cauza diferenţei de suprafaţă, bunul nu mai poate fi folosit în scopul pentru care a fost cumpărat

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-08-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cristi a scris pe 18-08-2019:
Buná ziua.socri mei in anul 1997 au cumpárat un teren de 59 ari si au fácut un precontract la un notar puplic unde semneazá şi pentru primirea banilor integral.in urmá cu 2 sáptámâni avind nevoie de o autorizatie descopár cá nu au titlu de proprietate.iau legátura cu vánzáturul şi are pretentii la suma de 5000€.plecám la drum pt a face actele si descoperim cá la intabularea terenului se gáseşte doar 50 de ari in minus cu 9 ari.deci socri mei au plátit pe 59 de ari.vinzátorul in precontract semneazá si pt cá a primit toti bani pe 59 ari şi pt semnarea contractului.vá rog spuneţimi care sínt pşi de urmat pt a face acest contrac fárá a da acesti 5000€.multumesc
Socrii dvs vor trebui sa promoveze in instanta o actiune prin care sa solicite pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, impotriva vanzatorilor din antecontract.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.