Forum avocaţi > Civil

Reziliere contract de intretinere cu uzufruct viager

04-12-2015
Vizitator
Buna ziua!Intrebarea mea este care sunt pasii detaliati pe care trebuie sa ii faca un intretinut pentru rezilierea unui contract de intretinere cu uzufruct viager.Precizez ca nu exista grad de rudenie cu intretinatorul si nu locuieste in casa cu mine. Nemultumirea este ca acesta nu se ocupa de curatenie, nu imi plateste medicamentele, m-a jignit si nu face renovarile pe care i le-am cerut. Ce documente sunt necesare, cati martori, ce fel de dovezi?Imi puteti recomanda un avocat bun specializat pe aceasta problema?Puteti sa imi aproximati un cost al intregului proces? Multumesc foarte mult! Am foarte mare nevoie de aceste informatii!O zi buna!
Răspunde
 04-12-2015
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In cazul in care partea intretinuta (uzufructuarul) considera ca nudul proprietar (cealalta parte) nu isi indeplineste obligatiile asumate, atunci poate solicita in fata instantei de judecata rezilierea (incetarea) contractului.

In cadrul respectivului litigiu este necesar ca partea intretinuta sa dovedeasca cu martori, inscrisuri, mesaje , emailuri etc faptul ca cel obligat la intretinere nu si-a indeplinit obligatiile.

Costul intregului proces nu poate fi estimat dinainte, va fi vorba de taxe de timbru , onorariu de avocat, costuri postale . Toate aceste aspecte sunt discuta in cadrul unei intalniri cu avocatul, persoana care pe baza documentelor pe care le veti prezenta va poate spune, in detaliu, ce este de facut in cazul dvs.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 24-09-2017
Vizitator
Cum se poate rezilia un contract de uzufruct viager daca partile sunt de acord?Mentionez ca in contractul respectiv nu este nici o clauza de intretinere sau alt acord incheiat.
Răspunde
 24-09-2017
Vizitator
@elena Mergeti impreuna la notar si solicitati ca vreti sa faceti un acord de reziliere (se poate face de exemplu un act aditional, dar stie notarul mai bine). Preferabil e sa mergeti la notarul la care s-a incheiat si contractul respectiv.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.