Forum avocaţi > Civil

Mostenire

11-12-2015
Vizitator
"am luat cunostinta de dispozitiile legale privind respectarea rezervei mostenitorilor" asta inseamna ca eu ca nepot caruia bunicul ia lasat mostenire casa si pamantul prin testament,am nevoie si de semnaturile celorlalti mostenitori pt a beneficia de aceste bunuri?pentru ca in testament scrie destul de clar ca dupa incetarea bunicului din viata eu sa raman cu tot?ce trebuie sa fac?
Răspunde
 11-12-2015

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ramaneti cu tot doar daca nu exista mostenitori rezervatari (fii, nepoti de fii si sot supravietuitor in cazul dvs).

In cazul in care acestia exista atunci dvs veti culege intreaga mostenire ramasa, mai putin rezerva celor enumerati si ale caror drepturi succesorale sunt protejate prin lege.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2015
Vizitator
sunt 6 mostenitori,o fiica si 5 nepoti ce parte au ei si ce parte am eu?se tine cont k eu am avut grija de bunic?pentru ca atat cat a fost de cheltuit nu a fost niciunul iar acum dupa ce a decedat vin toti.va multumesc
Răspunde
 31-01-2016

Asteapta sa treaca termenul de acceptare a succesiunii si ceilalti mostenitori sa nu accepte succesiunea in termen, DAR dumneavoastra sa o acceptati in termenul legal.

Ulterior implinirii acestui termen numai acei mostenitori care au acceptat succesiunea vor fi indreptatiti sa solicite si bunuri din mostenire daca sunt indeplinite toate celelalte conditii.

Răspunde
 01-02-2016
Vizitator
Buna ziua! Ma scuzati,

Am nevoie de un sfat juridic cu privire la o mostenire ce implica despagubirea in bani de la bulgari prin autoritatea nationala. Fratele meu a fost imputernicit de tatal meu sa se ocupe de aceasta problema, s a judecat cu autoritatatea nationala, procesul a fost castigat de fratele meu, intre timp tata a decedat si fratele meu nu doreste sa ne spuna daca acea despagubire a fost primita sau nu, evitand subiectul. Ce as putea face in situatia asta? Va multumesc
Răspunde
 01-02-2016

ce inscrisuri aveti in posesia dumneavoastra privind acel proces?
Răspunde
 02-02-2016
Vizitator
Buna ziua!

Cateva date legate de desfasurarea procesului le-am aflat online accesand portalul juridic si prin contactarea telefonica a persoanei juridice care s-a ocupat de caz al carui raspuns a fost sa ma lamuresc si inteleg cu fratele meu dar, fratele meu refuza sa-mi confirme. Eu la indemana am o copie dupa decizia de analiza dosarului....Vroiam sa stiu ce se poate face pentru a afla daca despagubirea respectiva a fost onorata, pentru ca suntem mai multi mostenitori nu doar el.Va multumesc! O zi buna!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.