|
22-12-2015 |
 | Bogdan1709 Vizitator |
| In urma cu 10 luni am semnat un precontract de vanzre cumparare cu un dezvoltator cand blocul de locuinte era la stadiul de fundatiei, convenind un pret. La momemntul respectiv se stia ca apartamentul va avea o anumita suprafata care a fost trecuta in contract. Acum la finalizare constructiei, suprafata apartamentului este mai mare si dezvoltatorul ar vrea sa modifice pretul final. In precontract scrie ca cuamtumul pretului convenit nu poate fi modificat. Ce se intampla in cazul in care dezvolattorul refuza sa facem contractul de vanzare-cumparare la pretul convenit in precontract? Intra sub incidenta clauzelor specificate in precontract conform carora in cazul in care vanzatorul refuza sa faca contractul, cumparatorul poate cere executare silita si plata unor despagubiri reprezentand dublul avansului dat? | |
|
|
|
22-12-2015 |
| Intră sub incidența clauzelor din contract la care faceți referire însă este important de cunoscut întregul conținut al contractului pentru a se da un răspuns clar. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
22-12-2015 |
 | Bogdan1709 Vizitator |
| Precontractul e clar. Se vinde apartmentul de 87mp construiti pt o suma de bani, iar pretul nu se poate schimba. Acum apartamentul nu are 87mp, ci 104mp, iar constructorul vrea alta suma de bani. Eu zic ca nu au cum sa emita pretentii din moment ce am ajuns la un acord pentru o suma, chiar daca in momentul respectiv, in proiect suprafata era mai mica Ce vina avem noi ca ei au construit mai mult? Puteau sa-l faca de 200mp si sa ceara dublu, noi sa refuzam si sa pierdem avansul. In precontract este stipulat ca daca vanzatorul promitent refuza incheierea contractului, cumparatorul poate cere executarea silita si plata a dublului sumei date ca avans. Ce putem face noi in acest caz? Se poate apara vanzatorul spunand ca ne-a chmeat la notar sa facem actele si noi nu am aparut? Ce dovada putem prezenta ca vanzatorul refuza incheierea actelor? Termenul este 31,12,2015. Multumesc | |
|
|
|
22-12-2015 |
| Da vanzatorul se poate apara ca v a chemat la notar. Va prezentati si spuneti notarului care este situatia, urmand sa se dea o incheiere. In functie de ceea ce va doriti dvs fie primiti dublul sumei, fie cumparati apartamentul daca va convine pretul final, fie mai negociati ceva cu vanzatorul. Insa va spun ca si colegul care v-a raspuns anterior ca problemele nu sunt asa usoare si ca ar tb sa va consultati cu un avocat avand contractul pe masa. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
22-12-2015 |
 | Bogdan1709 Vizitator |
| Vanzatorul vrea sa adauge diferenta ca lucrari suplimentare.Eu nu am cerut marirea suprafetei, nu poate dovedi asta. Avem programare la notar pe 29 dec. Notarul poate redacta contractul cu alta suma decat cea din precontract? Daca da, eu ar trebui sa refuz ceea ce inseamna ca pierd avansul. Cum arat notarului ca sunt de buna credinta si vreau sa respect precontractul? | |
|
|
|
23-12-2015 |
 | Ilie constantin Vizitator |
| buna ziua,in urma unui imprumut la un ifn,am fost executat silit.in continuare mi se retin bani din pensie.as dori sa stiu,daca se poate sa-mi spune-ti daca este legal sa mi se opreasca 80%di pensie atat mie cat si sotiei.de la1200lei la 280lei,respectiv de la 980 la 320,din luna noiembrie 2014.va multumesc | |
|
|
|
23-12-2015 |
 | Florin Vizitator |
| am un teren de 500mp,pe care am vrut sa-l vand.am facut un precontract de mana cu un potential cumparator,nespecificand un termen anume de vanzare.terenul aflandu-se atunci in litigiu nu a putut fi vandut.daca ii restitui avansul luat potentialul cumpararator mai poate avea vreo pretentie asupra terenului?multumesc | |
|
|
|
23-12-2015 |
 | Nicoleta Vizitator |
| in urma unei mosteniri mama si matusa mea au mostenit niste terenuri.s-a facut succesiunea si s-au impartit terenurile..as dori sa intru in posesia cadastrului facut pe numele mamei,pe care cadastristul la inmanat,consider ilegal matusii mele,care nu vrea sa mi-l dea.as dori sa-mi spune-ti cum pot intra in posesia acestuia.va multumesc | |
|
|
|
23-12-2015 |
| Ilie Constantin a scris pe 23-12-2015: buna ziua,in urma unui imprumut la un ifn,am fost executat silit.in continuare mi se retin bani din pensie.as dori sa stiu,daca se poate sa-mi spune-ti daca este legal sa mi se opreasca 80%di pensie atat mie cat si sotiei.de la1200lei la 280lei,respectiv de la 980 la 320,din luna noiembrie 2014.va multumesc Nu, nu este legal să vi se oprească 80% din pensie. Vorbiți la casa de pensii. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |