Forum avocaţi > Civil

Logodnica americana

05-01-2016
Vizitator
Buna ziua!

Nu stiu exact de unde sau cum sa incep. Ma numesc Alexandru si sunt logodit cu o fata din Puerto Rico (are cetatenie si pasaport american). A fost la mine aproape 3 luni in vara, dupa care a trebuit sa se intoarca pe insula ei pentru a se pregati de mutarea definitiva (pentru ca am hotarat sa traim in Romania).

In prealabil, m-am documentat pe internet si am discutat cu alte persoane care au trecut prin ce trecem noi, am vorbit inclusiv cu cineva de la imigrari si mi s-a spus ca nu are rost sa facem cerere pentru permis de sedere daca ne casatorim la vara, ajunge doar sa trecem granita si sa ne reintoarcem in Romania cand ii expira viza (de pe pasaport) si termenul de 90 zile se reseteaza. Politia mi-a spus acelasi lucru cand am fost sa o declar, ca este de ajuns sa iesim din Romania si sa ne intoarcem cateva ore mai tarziu pentru ca termenul legal de sedere sa fie resetat.

Exact asta am facut, dar recent, cand am iesit din Romania ni s-a spus la vama ca are mai putin de o saptamana dupa care va fi arestata, amendata, deportata si va primi interdictie sa intre in tara. La intoarcere nu ni s-a spus nimic, totul a fost ok, dar va dati seama ca ne-am speriat. Amandoi am facut sacrificii enorme (mai ales financiare) pentru a fi impreuna si chiar nu am vrea sa fim separati.

Drept urmare am mers la biroul judetean pentru imigrari sa vedem ce putem face, dar cei de acolo au spus sa stam linistiti ca si daca expira termenul de 90 zile nu o deporteaza nimeni, atata doar ca daca iese din Romania nu mai poate intra, iar dupa ce ne casatorim nu mai conteaza pentru ca totul va fi legal si va avea drept de sedere aici.

Inca sunt speriat si confuz, si v-as ruga sa imi clarificati situatia daca puteti. Vreau sa stiu daca intr-adevar trecerea granitei reseteaza termenul de sedere legala de pe pasaport si ce pasi trebuie urmati pentru a ne casatori. Desi am planificat nunta la vara, vrem sa facem cununia civila cat mai repede posibil pentru ca logodnica mea sa poata sta aici legal. Nu vrem sa avem probleme, mai ales ca vrea cetatenie romana cand va putea opta pentru ea.

Va multumesc anticipat!
Răspunde
 06-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Este recomandat sa luati contactul cu un avocat din judetul in care aveti resedinta. In cazul in care ii va expira viza de sedere, in cazul in care va fi descoperita ca sta fara viza pe teritoriul Romaniei, in cel mai rau caz, va fi expulzata cu interdictie de intoarcere pe o anumita perioada.

Insa, de la momentul la care veti deveni soti si sotie (prin incheierea cununiei civile) ea va avea dreptul de a solicita permis de sedere in calitate de menbru de familie. Va recomand sa incepeti demesurile pentru incheierea cununiei civile cat mai curand.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 06-01-2016
Vizitator
Vă mulțumesc. Din câte am înțeles trebuie să obțină un certificat de cutumă de la ambasada SUA. Păcat că trebuie să ne căsătorim așa în galop, nu asta am planificat...
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.