Forum avocaţi > Civil

Partajul unui imobil luat cu credit ipotecar in caz de divort.

18-01-2016
Vizitator
Buna ziua,

in 05/2010 am achizitionat impreuna cu sotia o casa prin credit ipotecar pe 25 ani (ptr care doar eu am platit ratele si intretinerea ei -- dar nu mai conteaza).
in cazul divortului si al partajului eu doresc sa raman in continuare cu casa si sa platesc in continuate, sotia mea afirmand ca nu este interesata de casa. Din punc de vedere legal cum trebuie sa o despagubesc pe sotia mea pentru cei 5 ani ? exista o formula de calcul ? daca ea isi doreste anumite bunuri din casa aceastea se calculeaza/scad intr-un fel?

va multumesc anticipat de raspuns.
Răspunde
 18-01-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Apartamentul este considerat bun comun si prin urmare va fi supus partajului la divort.

Ca regula, ambii soti sunt prezumati ca au dobandit si au dreptul la bunurile comune in cota de 50% fiecare. Insa daca unul dintre soti dovedeste ca a contribuit mai mult la dobandirea bunurilor comune cota se poate modifica in favoarea sa si in defavoarea celuilalt.

Daca vi se va acorda dvs apartamentul, cealalta parte are dreptul la o sulta care va fi calculata in functie de contributia sotiei la dobandirea bunurilor comune, la valoarea apartamnetului etc.

Pentru consultatie si reprezentare juridica in problema dvs , ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 19-01-2016
Bucuresti

İncercati un partaj conventional, la notariat

Răspunde
 20-01-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Situatia dvs nu este usoara, avand in vedere ca exista creditul ca si pasiv in cazul partajului si tb stabilit ce se intampla cu acesta, binenteles cu informarea/participarea/acceptul bancii.

Solutia partajului voluntar la notariat este cea mai buna.

Sotia dvs are dreptul la 1/2 din ratele platite in timpul casatoriei.si probabil va exista si o suma suplimentara pt restul de bunuri/achizitii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.