Forum avocaţi > Civil

LEGEA NR.10/2016

23-01-2016
Vizitator
Va rog daca poate cineva sa mi raspunda la acesta intrebare familia mea a fost stramutata in perioada comunista in 1952 dintre care si fratele cu virsta de 1 an care a decedat in tinpul dizlocari in legatura cu acesta lege nr.10/2016 daca beneficiez in situatia care fratele meu moartea iea survenit in tinpul dizlocarii ? Va multumesc
Răspunde
 23-01-2016
Vizitator
Legea este destul de clara, se aplica doar pentru:
"Persoanele condamnate definitiv pentru săvârşirea, în perioada 6 martie 1945 — 22 decembrie 1989, a unor fapte care au avut ca urmare moartea, vătămarea corporală, producerea unor dureri ori suferinţe puternice, fizice ori psihice, persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată la data de 6 martie 1945 sunt obligate la plata unor prestaţii băneşti lunare, cu titlu de despăgubire.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică indiferent de forma de participaţie penală reţinută în sarcina persoanei condamnate."

Detalii: http://legeaz.net/monitorul-oficial-41-2016/lege-10-2016-despagubiri-persoane-condamnate-definitiv
Răspunde
 23-01-2016
Vizitator
Va multumesc Dar intrebarea a fost daca fratele a decedat in tinpul dizlocari ieu beneficiez de aceasta lege ? Detin acte justificative precum ca fratele a decedat in tinpul dizlocarii Va multumesc
Răspunde
 03-02-2016
Vizitator
Este foarte explicita legea, explicati dvs. ce anume nu intelegeti
Răspunde
 03-02-2016
Vizitator
Va multumesc ptr.intrebare in legatura cu fratele care a decedat in 1952 si moartea iea survenit in tinpul dizlocari am depus actele catre C.N.S.A.S pentru indentificare persoanei care se facea raspunzator ptr.moartea fratelui meu si intrebarea in cazul ca nu semai poate indentifica acesta persoana care se facea raspuzator se poate actiona statul in istanta ptr. moartea fratelui ? Va multumesc.
Răspunde
 07-02-2016
Vizitator
Legea respectiva nu se aplica in cazul dvs.
Răspunde
 07-02-2016
Vizitator
Dana ar trebui sa studiezi bine legea si apoi sa raspunzi la intrebare OK ?
Răspunde
 07-02-2016
Vizitator
Nu te grabi sa raspunzi la intrebarii OK ?
Răspunde
 07-02-2016
Vizitator
Ce sa "studiez" domnule, o lege de cateva paragrafe? Studiaza matale limba romana si gramatica ei pentru ca ai mare nevoie. Poate apoi vei intelege si legea. Legea nu se refera la cazul dumneata, ajunge sa citesti numai titlul. Eu sunt avocat, dumneata analfabet si vad ca deja ne tragem te sireturi.
Răspunde
 07-02-2016
Vizitator
Va mutumesc pt.raspuns
Răspunde
 09-02-2016
Vizitator
Domnilor avocati Se poate sa aiba dreptate Doamna dana in legatura cu Legea nr.10/2016 ? ca legea nu ieste de partea mea ? art.2 din legea 10/2016 cine beneficiaza de acesta lege ?
Răspunde
 09-02-2016
Vizitator
referitor la legea 10/2016 Am rasfoit putin netul si saitul legea de la A la Z am citit in amanunt legea nr.10/2016 combinata cu legea nr.221/2009 si ca atare beneficiez de acesta lege Va multumesc pt.rabdarea de a citi acest comentariu.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.