Forum avocaţi > Civil

Legea 164/2014, Art.8

27-01-2016
Vizitator
Buna ziua,

Am un dosar , respectiv depus de tatal meu care a decedat antre timp, la ANRP in anul 2010 in vederea unei compensatii banesti pentru terenuri detinute de catre bunica mea in Bulgaria. Dosarul a fost studiat si aprobata o anumita despagubire de catre Comisia judeteana Dolj. Am atasat la dosar certificatul de mostenitor cerut de catre respectiva autoritate. Citind Legea 164/2015, am inteles ca data limita de validare/invalidare a cererii de despagubire este 20 Iunie 2016, data la care cel mai tarziu ar trebui sa primesc un raspuns. Mentionez ca intre suma aprobata in 2010 de catre Comisia Judeteana si cea care ar trebui sa o primesc dupa calculele mele (Art.22, anexa 1) este o diferenta enorma. Avand in vedere ca domiciliul meu (ca solicitant) este in Canada si nu in Romania si anticipand un raspuns nesatisfacator al ANRP, va rog sa imi spuneti unde, daca va fi cazul, ar trebui sa atac decizia respectivei autoritati: in Dolj\Craiova sau Bucuresti si daca va trebui sa recurg la serviciile unui avocat.
Va pun aceata intrebare pentru ca termenul legal este de 30 zile iar durata unei scrisori recomandate este de aproximativ 2 saptamani, si deci, timpul meu de actiune se va reduce considerabil.
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
cu stima, Larisa Mohorea
Răspunde
 27-01-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Deoarece dosarul este deja depus la Comisia judeteana Dolj, ar fi bine sa existe continuitate. Pentru ca nu locuiti in tara, este indicat sa angajati un avocat care sa se ocupe de aceasta problema..
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-01-2016
Vizitator
Stimata damna avocat, va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Vreau sa dau a lamurire, probabil ca nu am fost suficient de clara.
Dosarul se afla din 2010 pana in prezent la ANRP Bucuresti, tatal meu a domiciliat in Craiova, dosarul initial, prin legea 9/1998 a fost depus la Comisia judeteana Dolj in 1998, a fost analizat de comisia respectiva in 2010 si inaintat la ANRP Bucuresti unde se afla si atazi. Deci, la care din tribunale va trebui sa ma adresez: in zona unde a fost depus dosarul initial si tatal meu a locuit, Craiova, sau in zona unde se afla dosarul acum, respectiv Bucuresti?
Cu multe multumiri,
Larisa Mohorea
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.