Forum avocaţi > Civil

Stimulent de insertie

30-01-2016
Vizitator
Buna ziua.In urma cu doi ani,am fost cu sotul meu la Agentia Nationala Pentru plati si inspectie Sociala pentru a depune dosarul pentru stimulentul de insertie pentru copil.acesta a fost aprobat si am inceput sa incasam 498 de lei pe luna.dupa 6 luni sotul meu a fost dat afara de la munca si nu a reusit sa-si gaseasca un loc de munca cu carte de munca nici pana in ziua de azi.doar muncind zilier.stimulentul a continuat sa vina,timp de inca un an si sase luni,lucru care ne-a ajutat foarte mult.zilele trecute am primit o decizie in care ni se spune ca avem de dat inapoi 8968 de lei in termen de 180 de zile,reesit din decizia primita.Insa,atasat de decizie,mai avem un bilet in care ni se spune ca avem termen de 15 zile pentru achitarea sumei.va rog sami spuneti ce solutii sunt cu privire la aceasta decizie,tinand cont de faptul ca nu avem posibilitatea restituirii acestei sume nici in 15 zile nici in 180 de zile.pentru ca situatia noastra financiara este una precara in acest moment.va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.mult respect
Răspunde
 08-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
OUG 111/2010, prevede ca, angajatorul nu poate concedia salariatul căruia i se plătește stimulentul de inserție. Din relatarea d-voastră se înțelege ca soțul beneficia de acest stimulent și pentru o perioadă de 2 ani. Plata stimulentului de inserție încetează din ziua următoare în care fie copilul a împlinit 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, fie beneficiarul nu mai realizează venituri impozabile , fie a intervenit decesul copilului. Acordarea și valoarea stimulentului de inserție depinde doar de condițiile enumerate mai sus. Pe de alta parte, persoana beneficiară are obligația sa comunice în scris Primăriei în termen de 15 zile lucrătoare orice modificare în situația sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plății dreptului sau. Însă, cum am menționat mai sus, angajatorul nu poate concedia salariatul căruia i se plătește stimulentul de inserție .

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.