Forum avocaţi > Civil

Procura facuta in strainatate (Italia) nerecunoscuta in Romania

02-02-2016
Vizitator
Buna seara,
Am facut o procura de renuntare la mostenire/succesiune la un notar in italia dupa care am apostilat-o la tribunalul de care apartinem ( in Italia). In Romania procura a fost tradusa si legalizata dar notarul nu o accepta in Romania, as vrea sa stiu de ce si daca e legal sa o refuze.
Va multumesc anticipat, va doresc o seara buna
Răspunde
 02-02-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Este indicat sa il intrebati pe notar exact de ce nu accepta aceasta procura (motivele) pentru a putea vedea daca refuzul sau este legal sau abuziv.

In cazul in care nu acceptati mostenirea in termen de un an de la data la care ati luat cunostinta de deces si in acest timp ceilalti mostenitori accepta succesiunea si eventual si o dezbat, ca regula se poate considera ca ati renuntat tacit la mostenire (si nu se va mai pune problema procurii).

Pentru asistenta ne puteti contacta la datele de mai jos.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 02-02-2016
Vizitator
Pe scurt, notarul roman nu va accepta procura pentru ca notarul italian nu are acces la registrele in care astfel de procuri se inregistreaza in mod OBLIGATORIU pentru a putea fi verificata autenticitatea lor si chiar revocarea (mandatarul se poate razgandi oricand si sa dea o declaratie de revocare, cum altfel ar putea stii terti ca s-a revocat procura daca nu este inregistrata intr-un registru de acest tip).
Deci asta e motivul.. mergeti frumos la consulat si va faceti procura acolo pentru ca consulul inregistreaza procurile.
Răspunde
 19-08-2018
Vizitator
Buna sera asi Dori sa stiu cum asi putea sa trimit mamei mele o procura pentru copil ieu lam anscris la o scoala speciala doar ca nam reusit sa bag dosarul Ca' am trbuit sa ma antorc an Italia iar la mama iau cerut o amputernicire dela mine cum pot face si asi Dori sa stiu daca poate sa faca cu o procura si pensia la copil va rog daca ma puteti ajuta multesc
Răspunde
 19-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
8926 a scris pe 19-08-2018:
Buna sera asi Dori sa stiu cum asi putea sa trimit mamei mele o procura pentru copil ieu lam anscris la o scoala speciala doar ca nam reusit sa bag dosarul Ca' am trbuit sa ma antorc an Italia iar la mama iau cerut o amputernicire dela mine cum pot face si asi Dori sa stiu daca poate sa faca cu o procura si pensia la copil va rog daca ma puteti ajuta multesc

Mergeți la unul dintre consulatele României din Italia și faceți o procură pentru mama dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-03-2022
Vizitator
Bună ziua ma poatea ajuta cineva și pe mine vreu sa fac o programare la ambasada milano pentru o procura și nu știu cum sa fac ma poate ajuta cineva va rog
Răspunde
 25-03-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Accesati site-ul:

https://milano.mae.ro/node/1024

si urmati indicatiile.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.