Forum avocaţi > Civil

OUG 18/2009 Privind cresterea performantei energetice

05-02-2016
Vizitator
Buna ziua,
In urma demararii lucrarilor de anvelopare a blocului am avut o discutie cu reprezentantul primariei in care i-am expus motivele care ma determina sa refuz schimbarea termopanelor existente cu cele oferite de primarie.
La vizita pe care mi-a efectuat-o impreuna cu administratorul blocului a verificat veridicitatea spuselor mele si chiar a avut o remarca admirativa referitor la calitatea lucrarilor efectuate in interiorul balconului.
Doresc sa stiu daca:
1. Este obligatorie schimbarea termopanelor existente cu cele furnizate de primarie prin contractul de reabilitare termica ?
2. Este legal formularul de declaratie pe proprie raspundere inmanat de reprezentantul primariei prin care sunt obligat sa anexez toate documentele justificative (calitate , executie s.a)pe baza carora eu refuz schimbarea termopanelor ?

Va multumesc
Răspunde
 06-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
OUG 18/2009 prevede printre altele, inlocuirea ferestrelor si usilor exterioare existente, inclusiv tamplaria aferenta accesului in blocul de locuinte, cu tamplarie performanta energetic; Aceasta inlocuire are in vedere acele ferestre si usi vechi, de lemn, cu tamplaria tot de lemn, in niciun caz ferestre si usi de termopan-chiar daca aceasta precizare nu apare nicaieri.
1-Nu este obligatorie inlocuirea celor de termopan existente
2-Ar fi legal acel formular daca si Primaria ar prezenta documentele care atesta calitatea termopanelor pe care le pune firma agreata de ea, pentru comparatie.
Insist asupra precizarii ca acest raspuns reprezinta un punct de vedere al unui avocat, care poate diferi de cel al firmei care se ocupa cu anveloparea.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2016
Vizitator
Buna ziua,
In primul rand doresc sa va multumesc pentru promptitudinea si claritatea raspunsului .
In al doilea rand doresc sa va spun ca reprezentantul primariei S3 cauta si se foloseste de orice subterfugiu pentru a determina locatarii ce au termopane montate sa le schimbe cu cele agreate de primarie , unul fiind acela ca dupa perioada de gratie de 5 ani locatarii care nu si-au schimbat termopanele vor plati la fel ca cei care le-au schimbat(!!). Cum este posibil ca "cineva" sa ma oblige sa platesc pentru un serviciu sau produs pe care nu numai ca nu l-am achizitionat dar nici macar nu l-am solicitat ? In baza carei legi ?

Va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.