Forum avocaţi > Civil

Recuperare din onorariul platit avocatului

08-02-2016
Vizitator
buna ziua! daca ma puteti ajuta cu un raspuns...
Am incheiat un contract cu o casa de avocatura pentru a-mi obtine diploma de licenta de la Spiru Haret. Pana acum ( un an si o luna), nu a avut loc nici un termen, instanta a anulat cererea de chemare in judecata. In momentul de fata, diplomele de la Spiru Haret se elibereaza. Imi pot ridica singur diploma si sa cer o parte din onorariu inapoi? Cei de la casa de avocatura imi cer sa spun daca vreau sau nu sa continui procesul. Avand in vedere modul cum m-au reprezentat pana acum, s-ar putea sa mai dureze cativa ai! Mentionez ca cererea de chemare in instanta a fost anulata pe motiv ca nu am platit taxa de timbru desi o platisem avocatului, greseala mea ca nu am cerut chitanta ; acest lucru fiindu-mi spus dupa 6 luni, timp in care l-am sunat lunar sa il intreb de proces .Acum am platit din nou taxa de timbru si se asteapta un raspuns de la mine daca continui sau nu procesul. Un sfat, va rog frumos!
Răspunde
 10-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Trebuia sa nu mai fi platit a doua oara taxa de timbru si sa renuntati la proces, daca vi se elibereaza diploma. Ce sens mai are un proces, in conditiile in care puteti obtine singura diploma? Este mai greu cu recuperarea onorariului si a taxei platite a doua oara.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu aveti niciun motiv sa formulati o noua cerere in instanta daca diplomele se elibereaza. O astfel de actiune va fi respinsa ca fiind lipsita de interes.

Notificati oficial avocatul ca doriti sa vi se restituie o parte din onorarriu avand in vedere calitatea jenanta a serviciilor prestate si in caz ca nu vi se raspunde afirmativ sesizati baroul din localitate cu o cerere de restituire a onorariului prezentand intreaga situatie de fapt si actele doveditoare.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2016
Vizitator
multumesc frumos pentru raspunsuri!
Răspunde
 03-08-2018
Vizitator
Buna dimineata,

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind reclamatia impotriva avocatului pe care l-am ales,caruia i-am si platit jumatate din onorariu, dar care a intentat instantei gresit actiunea mea, respectiv la litigii de munca in loc de civil, iar raspunsul Tribunalului a fost ca eu nu am nicio calitate sa ma judec cu societatea respectiva. .
In concluzie, nu a facut nimic si tot imi cere si restul de bani. .
Procesul nu a mai avut loc, iar cand i-am spus ca nu este normal sa-i mai dau vreun ban, avand in vedere ca nu a avut loc niciun proces, din contra eu ar trebui sa recuperez din onorariul dat in avans, a inceput sa-mi trimita sms -uri jicnitoare (pe care le am in telefon ),facandu-ma "nenorocita" s "dobitoaca " !!!!
Nu pot sa cred ca un avocat poate vorbii asa clientului sau. ..
Răspunde
 04-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Isabela a scris pe 03-08-2018:
Buna dimineata,

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind reclamatia impotriva avocatului pe care l-am ales,caruia i-am si platit jumatate din onorariu, dar care a intentat instantei gresit actiunea mea, respectiv la litigii de munca in loc de civil, iar raspunsul Tribunalului a fost ca eu nu am nicio calitate sa ma judec cu societatea respectiva. .
In concluzie, nu a facut nimic si tot imi cere si restul de bani. .
Procesul nu a mai avut loc, iar cand i-am spus ca nu este normal sa-i mai dau vreun ban, avand in vedere ca nu a avut loc niciun proces, din contra eu ar trebui sa recuperez din onorariul dat in avans, a inceput sa-mi trimita sms -uri jicnitoare (pe care le am in telefon ),facandu-ma "nenorocita" s "dobitoaca " !!!!
Nu pot sa cred ca un avocat poate vorbii asa clientului sau. ..

Puteți face plângere la baroul din care face parte. De ce nu a mai avut loc procesul, nu s-a declinat competența în favoarea altei instanțe ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2018
Vizitator
Nu !
Raspunsul a fost ca nu am calitatea procesuala. ..
Va multumesc mult pt raspunsul dumneavoastra !
Răspunde
 05-08-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Isabela a scris pe 04-08-2018:
Nu !
Raspunsul a fost ca nu am calitatea procesuala. ..
Va multumesc mult pt raspunsul dumneavoastra !

Puteți promova calea de atac dacă considerați că excepția lipsei calității procesuale active a fost greșit admisă. Puteți formula o altă acțiune, în care să aveți calitate procesuală activă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.