Forum avocaţi > Civil

Daune obligatie de a face

31-08-2013
Vizitator
Am chemat in judecata asociatia de proprietari pt. a fi obligata(obligatie de a face)sa-mi comunice potrivit legii 230/2007 hot adunarilor generale sa faca reparatii etc.Am notificat-o anul trecut sa-mi permita accesul la spatiile comune inchise abuziv etc. Si am solicitat ca in caz de neconformare sa-mi plateasca 1 euro pe zi daune. Acum instanta mi-a cerut sa-mi precizez ce fel de daune sunt.Actiunea este introdusa la 5 februarie 2013 iar notificarea este facuta pe 20 decembrie 2012. Eu le-am considerat daune interese dar se pare ca in noul cod civil nu mai exista astfel de daune. Cum sa le precizez ?
Desemenea am solicitat pt.lipsa de folosinta a spatiilor comune inchise prin lacate si incuietori suma de 3 lei pe zi apreciind ca spatiul de circa 25mp la km.0 in bucuresti ar putea fi inchiriat chiar si numai ca spatiu de depozitare cu cel putin 150 euro(circa 650 lei) pe luna iar eu avand o cota de 15% din cotele partilor comune atat mi-ar fi revenit.Trebuie obligatoriu sa fac expertiza de evaluare?
Eu nu sunt membru a-l asociatiei (legea 230 da dreptul la aceasta optiune) dar am totusi drept de cote indivize in raport de proprietatea ce o detin ca proprietar adica la 15%. Pot sa ma opun achizitionarii unor bunuri mobile(masini de tuns iarba etc).tinand ca proprietatea pe cote parti nu este fortata si in cazul bunurilor miscatoare ?
Va multumesc foarte mult
Răspunde
 02-09-2013
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o mare ne intelegere cu sora mea, in legatura cu o mostenire .Tatal nostru a decedat, iar in urma a lasat un apartament, mie, surorii , fratelui si mamei.fratele si mama mi-a cedeat mie partea lor.Iar sora mea nu doreste sa-mi cedeze, contra cost evident..exisita vreo posibilitate sa-mi cedeze, sau sa-I cedez eu ei, dar sa-mi dea banii.tin sa precizez ca eu am 92% din apartament, iar ea doar 8%..Astept un raspuns.Va multumesc!
Răspunde
 05-09-2013

George a scris pe 01-09-2013:
Buna ziua! Am si eu o mare ne intelegere cu sora mea, in legatura cu o mostenire .Tatal nostru a decedat, iar in urma a lasat un apartament, mie, surorii , fratelui si mamei.fratele si mama mi-a cedeat mie partea lor.Iar sora mea nu doreste sa-mi cedeze, contra cost evident..exisita vreo posibilitate sa-mi cedeze, sau sa-I cedez eu ei, dar sa-mi dea banii.tin sa precizez ca eu am 92% din apartament, iar ea doar 8%..Astept un raspuns.Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.