Forum avocaţi > Civil

Stabilire program de vizita minor

10-02-2016

Buna ziua,sunt data in judecata de fostul concubin pentru stabilire program de vizita minor,precizez ca minorul este in varsta de 1 an,iar domiciliul minorului este la mine,stabilit printr.o hotarere judecatoreasca,m.ar interesa sa stiu la o varsta atat de frageda care ar fi in mod normal un program de vizita,mentionez ca intre domiciuliul minorului si cel al tatalui este o distanta de 800 de km ,iar el cere sa ia minorul la el,va multumesc
Răspunde
 10-02-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Se poate cere ala ceva dar asta nu înseamnă că se va obține o astfel de modalitate a exercitării programului de vizitare. După părerea mea, copilul este mult prea mic pentru ca tatăl să îl poată lua la domiciliul său. Trebuie să vă apărați în consecință.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

In primul rand actiunea pt stabilirea programului de vizita al minorului trebuie depusa la instanta ce apartine de domiciliul copilului (verificati daca este depusa corect).
In al doilea rand puteti introduce intampinare si cerere reconventionala in care aratati ca va opuneti acestui program dat fiind varsta minorului si distanta foarte mare intre dvs. si tata.
Va trebui stabilita modalitatea de deplasare, cine plateste drumul... am avut dosare unde s-a stabilit dus plateste mama, intors plateste tata, dar copiii erau mai mari.
Sunt foarte multe aspecte ce trebuiesc discutate.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu se va obtine un astfel de program la asa varsta a copilului.

Este dreptul tatalui ca de altfel si dreptul copilului de a mentine relatii personale cu parintele sau, dar la acest moment vizitele pot fi doar la domiciliul copilului nu si al tatalui.

Copilul mai este alaptat? La aceasta varsta are o anumita rutina de somn, are figura materna ca reper de stabilitate si afectiune si nu poate fi luat de langa dvs pentru perioade lungi de timp.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2016
Vizitator
Va multumesc ,inca ceva daca pe viitor ma hotarasc sa plec in strainatate sa lucrez,pot sa las copilul cu mama mea? Mentionez ca in acest timp mama m.a ajutat cu copilul ,acesta fiind foarte atasat de ea,ce ar putea sa faca tatal copilului ,ma poate ataca din nou in instanta? Multumesc
Răspunde
 07-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Depinde de situatia concretă.

Se poate delega autoritatea părintească catre bunica dar doar pe durata limitată de timp.

Daca plecarea e mai îndelungată sau definitiva , puteti lua eventual in calcul o stabilire a domiciliului minorului cu dvs in strainatate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-03-2016
Vizitator
Pentru a lua copilul imi trebuie ma gandesc o procura de la tatal copilului care cred ca at do de accord ,nu vad ce as putea face in privinta asta
Răspunde
 07-03-2016
Vizitator
V.am trimis un email,Multumesc
Răspunde
 09-03-2016

Este normal sa poata solicita stabilire program vizita minor daca este tatal copilului . Conditiile in care instanta va acorda acest program de vizita este cu totul alta discutie. Instanta va lua in calcul varsta minorului si astfel va admite cel ma probabil partial cererea acestuia de stabilire program vizita , in sensul ca va analiza oportunitatea zilellor , duratei , etc..

Răspunde
 09-03-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In ceea ce priveste programul de vizitare, tatal are dreptul legal sa mentina legaturile cu minorul, insa este discutabil daca instanta ii va acorda posibilitatea de a lua copilul la domiciliul sau pentru o perioada de timp, avand in vedere varsta minorului. In ceea ce priveste scoaterea copilului din tara, daca tatal nu este de acord, aveti posibilitatea formularii unei actiuni de suplinire a acordului tatalui.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2023
Vizitator
Bună ziua. Am și eu o întrebare daca tatal a cerut prin cererea reconvențională sa fie luat copilul care este atașat de mine câte un weekend la el, acesta având o vârstă fragila de un 1 si 6 luni, poate reuși sa fie luat de către el.
Răspunde
 12-10-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Tatal are dreptul la un program de vizita, insa modalitatea de exercitare a programului poate fi stabilita de parti sau daca acestea nu se inteleg, de catre instanta, tinand cont de interesul superior al minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.