|
11-02-2016 |
 | Maria Vizitator |
| Buna ziua!Cum se poate iesi din indiviziune cat mai repede? Eu si sora mea detinem in indiviziune( prin contracte de vanzare-cumparare) de la parinti urmatoarele bunuri: a) casa parinteasca ( cu terenul de curte+gradina aferente) b) un teren intravilan c) un teren extravilan. In casa parinteasca locuieste dupa moartea tatalui sora mea cu familia ei si cu mama.Contractul a) prevede clauza de habitat si uzufruct viager pentru parinti si numai sora mea are grija de casa parinteasca si de mama deoarece eu locuiesc in alta localitate si nici nu pot. Am convenit cu sora sa iesim din indiviziune astfel: a) casa parintesca sa fie toata a ei b)eu sa am contract separat pt jumatate din terenul intravilan c) terenul extravilan sa mi-l dea mie in totalitate. Intrebari: 1.Putem face aceasta imparteala a bunurilor imobile prin dona tie? 2.Unde se face in instanta sau la notar? 3.Cine semneaza donatia(daca se poate asa ceva) eu sau si eu si sotul meu? Toate contractele de vanzare- cumparare au fost semnate de tata si de noi surorile. Va intreb aceasta deoarece sotul meu este vaporean si este mult timp plecat. Va multumesc anticipat! | |
|
|
|
11-02-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Dacă vă înțelegeți cu sora d-voastră asupra modului de ieșire din indiviziune, puteți tranzacționa și la notar. Soțul nu are nici o legătură cu situația din familia de voastră. Nu este parte . | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-02-2016 |
 | Dana Vizitator |
| 1. Imparteala bunurilor comune se face doar prin partaj, nu donatie 2. In instanta dureaza si costa mai mult, la notar e rapid si costa ceva mai putin, dar trebuie sa va intelegeti cu privire la tranzactia pe care o faceti. Daca nu va intelegeti, numai in instanta puteti rezolva caz in care trebuie sa apelati la avocat. 3. Nu se poate donatie | |
|
|
|
11-02-2016 |
| Buna ziua! Iesirea din indiviziune nu poate fi facut prin donatie. Puteti efectua si la notar numai in situatia in care va intelegeti asupra modului de iesire din indiviziune pe toate aspectele cu sora dvs, in caz contrar veti depune actiune in instanta. Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-02-2016 |
| Sotul dvs nu este in niciun fel implicat. Nu e vorba de donatie. E vorba sa faceti un partaj voluntar la notariat. Luati legatura cu un notar care sa va explice exact pasii de urmat, sa va indrume cu actele necesare , sa va informeze si asupra costurilor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-09-2017 |
 | Szilaghi karmen Vizitator |
| Buna ziua.am cumparat o casa di teren 554mp,din care 212 mp ai mei iar restul pins la 554 al unei persoane decedate.de la cine am cumparat nu a facut iesirea din indiviziune.doresc sa construiesc unele anexe ,dar se cere acordul celuilalt proprietar ,decedat.nu stiu sa aibe mostenitori.in cazul meu pot face iesirea din indiviziune cu un defunct la notar?de ce acte am nevoie si cat dureaza?a-si putea folosi si restul de tereN pe cale legala? | |
|
|
|
14-09-2018 |
 | Perfil Tudor Vizitator |
| Sunt coproprietar pe un teren agricol de aprox. 3 ha impreuna cu alte 3 rude cu aceleași drepturi ca și mine. Ieșirea din indiviziune este platită de toți 4 în parte sau se împart costurile totale la 4. Dar daca fac actele doar pentru mine, ceilalți rămânând coproprietari pe diferența de teren, sunt aceleași costuri? Vă mulțumesc! | |
|
|
|
14-09-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Perfil Tudor a scris pe 14-09-2018: Sunt coproprietar pe un teren agricol de aprox. 3 ha impreuna cu alte 3 rude cu aceleași drepturi ca și mine. Ieșirea din indiviziune este platită de toți 4 în parte sau se împart costurile totale la 4. Dar daca fac actele doar pentru mine, ceilalți rămânând coproprietari pe diferența de teren, sunt aceleași costuri? Vă mulțumesc! In cazul iesirii din indiviziune, costurile sunt suportate de catre toti mostenitorii, in functie de cotele ce le revin din masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-09-2018 |
| Perfil Tudor a scris pe 14-09-2018: Sunt coproprietar pe un teren agricol de aprox. 3 ha impreuna cu alte 3 rude cu aceleași drepturi ca și mine. Ieșirea din indiviziune este platită de toți 4 în parte sau se împart costurile totale la 4. Dar daca fac actele doar pentru mine, ceilalți rămânând coproprietari pe diferența de teren, sunt aceleași costuri? Vă mulțumesc! Mergeți la un notar și faceți un partaj voluntar. Dacă nu cădeți la un acord, trebuie formulată o acțiune de chemare în judecată având ca obiect ieșirea din indiviziune. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
27-10-2021 |
 | Simona Culcea Vizitator |
| Buna ziua, Eu si sora mea am mostenit un teren de pe urma tatalui care la randul dumnealui l-a mostenit de la bunica. Pe Titlul de Proprietate suntet mentionati bunica si cumnatul acestuia. Precizez ca nu cunostem nicio ruda dupa cumnatul bunicii desi am incercat sa dam de ei. Doresc sa stiu cum iesim din indiviziune daca nu sunt si mostenitorii din partea cumnatului bunicii care este decedat. Multumesc! | |
|
|
|
30-10-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui sa efectuati partajul succesoral in instanta. Daca dupa identificarea mostenitorilor nu se va putea indeplini procedura de citare, se vor desemna curatori speciali care sa le apere interesele. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |