Forum avocaţi > Civil

Cum se poate iesi din indiviziune cat mai repede?

11-02-2016
Vizitator
Buna ziua!Cum se poate iesi din indiviziune cat mai repede? Eu si sora mea detinem in indiviziune( prin contracte de vanzare-cumparare) de la parinti urmatoarele bunuri:
a) casa parinteasca ( cu terenul de curte+gradina aferente)
b) un teren intravilan
c) un teren extravilan.
In casa parinteasca locuieste dupa moartea tatalui sora mea cu familia ei si cu mama.Contractul a) prevede clauza de habitat si uzufruct viager pentru parinti si numai sora mea are grija de casa parinteasca si de mama deoarece eu locuiesc in alta localitate si nici nu pot. Am convenit cu sora sa iesim din indiviziune astfel:
a) casa parintesca sa fie toata a ei
b)eu sa am contract separat pt jumatate din terenul intravilan
c) terenul extravilan sa mi-l dea mie in totalitate.
Intrebari:
1.Putem face aceasta imparteala a bunurilor imobile prin dona tie?
2.Unde se face in instanta sau la notar?
3.Cine semneaza donatia(daca se poate asa ceva) eu sau si eu si sotul meu? Toate contractele de vanzare- cumparare au fost semnate de tata si de noi surorile. Va intreb aceasta deoarece sotul meu este vaporean si este mult timp plecat.
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 11-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Dacă vă înțelegeți cu sora d-voastră asupra modului de ieșire din indiviziune, puteți tranzacționa și la notar. Soțul nu are nici o legătură cu situația din familia de voastră. Nu este parte .

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2016
Vizitator
1. Imparteala bunurilor comune se face doar prin partaj, nu donatie
2. In instanta dureaza si costa mai mult, la notar e rapid si costa ceva mai putin, dar trebuie sa va intelegeti cu privire la tranzactia pe care o faceti. Daca nu va intelegeti, numai in instanta puteti rezolva caz in care trebuie sa apelati la avocat.
3. Nu se poate donatie
Răspunde
 11-02-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Iesirea din indiviziune nu poate fi facut prin donatie.
Puteti efectua si la notar numai in situatia in care va intelegeti asupra modului de iesire din indiviziune pe toate aspectele cu sora dvs, in caz contrar veti depune actiune in instanta.

Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Sotul dvs nu este in niciun fel implicat.

Nu e vorba de donatie.

E vorba sa faceti un partaj voluntar la notariat. Luati legatura cu un notar care sa va explice exact pasii de urmat, sa va indrume cu actele necesare , sa va informeze si asupra costurilor.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-09-2017
Vizitator
Buna ziua.am cumparat o casa di teren 554mp,din care 212 mp ai mei iar restul pins la 554 al unei persoane decedate.de la cine am cumparat nu a facut iesirea din indiviziune.doresc sa construiesc unele anexe ,dar se cere acordul celuilalt proprietar ,decedat.nu stiu sa aibe mostenitori.in cazul meu pot face iesirea din indiviziune cu un defunct la notar?de ce acte am nevoie si cat dureaza?a-si putea folosi si restul de tereN pe cale legala?
Răspunde
 14-09-2018
Vizitator
Sunt coproprietar pe un teren agricol de aprox. 3 ha impreuna cu alte 3 rude cu aceleași drepturi ca și mine. Ieșirea din indiviziune este platită de toți 4 în parte sau se împart costurile totale la 4. Dar daca fac actele doar pentru mine, ceilalți rămânând coproprietari pe diferența de teren, sunt aceleași costuri?
Vă mulțumesc!
Răspunde
 14-09-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Perfil Tudor a scris pe 14-09-2018:
Sunt coproprietar pe un teren agricol de aprox. 3 ha impreuna cu alte 3 rude cu aceleași drepturi ca și mine. Ieșirea din indiviziune este platită de toți 4 în parte sau se împart costurile totale la 4. Dar daca fac actele doar pentru mine, ceilalți rămânând coproprietari pe diferența de teren, sunt aceleași costuri?
Vă mulțumesc!

In cazul iesirii din indiviziune, costurile sunt suportate de catre toti mostenitorii, in functie de cotele ce le revin din masa succesorala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-09-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Perfil Tudor a scris pe 14-09-2018:
Vă mulțumesc!

Mergeți la un notar și faceți un partaj voluntar. Dacă nu cădeți la un acord, trebuie formulată o acțiune de chemare în judecată având ca obiect ieșirea din indiviziune.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2021
Vizitator
Buna ziua,

Eu si sora mea am mostenit un teren de pe urma tatalui care la randul dumnealui l-a mostenit de la bunica. Pe Titlul de Proprietate suntet mentionati bunica si cumnatul acestuia.
Precizez ca nu cunostem nicio ruda dupa cumnatul bunicii desi am incercat sa dam de ei.
Doresc sa stiu cum iesim din indiviziune daca nu sunt si mostenitorii din partea cumnatului bunicii care este decedat.

Multumesc!
Răspunde
 30-10-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa efectuati partajul succesoral in instanta.

Daca dupa identificarea mostenitorilor nu se va putea indeplini procedura de citare, se vor desemna curatori speciali care sa le apere interesele.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.