Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o parere. Mama mea a cumparat un imobil (casa batraneasca cu teren) in 2014. A mers la notarul din comuna, impreuna cu vanzatorul, si au intrebat ce documente sunt necesare pentru intocmirea contractului de vanzare cumparare. Au notat ce acte le trebuie si de unde sa le obtina si au incheiat contractul la notariatul respectiv. Vanzatorul a avut clauza de uzufruct viager, spun "a avut" pentru ca a murit saracu in 2015 (D-zeu sa-l ierte). Mama, dupa moartea vanzatorului, s-a gandit, asa cum scrie in contractul de V-C, sa faca cadastrul si intabularea imobilului. A contactat o companie autorizata, a facut dosarul de cadastru, l-a depus la OCPI judetean si din Octombrie 2015 de cand l-a depus, abia pe 5 Feb 2016 a primit o scrisoare de Incheiere de Respingere ca drept raspuns. Am depus o contestatie intre timp la aceasta respingere la care acum asteptam raspuns. Citind motivatia respingerii, recunosc, habar nu aveam de toti termenii care erau implicati in explicatii. Am citit si m-am documentat putin , sa vad cum o pot ajuta pe mama si ce e de facut. Am realizat ca notarul habar nu a avut de prevederile legii 7/1996 art 36. Cum a putut sa autentifice contractul fara un extras de carte funciara nu voi sti niciodata. Am fost sa-i comunic unde a gresit si mi-a spus ca sa-l dau in judecata daca vreau si am bani de mers prin tribunale. Astept acum si respingerea contestatiei dupa care am inteles ca trebuie sa fac o plangere care ma va trimite din oficiu in instanta. Nu-mi e teama sa-l dau in judecate pe D-nul notar sau Notariatul, dar, ce sorti de izbanda am sa pot rezolva ceva? Este acel act lovit de nulitate absoluta si-mi voi pierde timpul in instanta ? Au mai fost asemenea cazuri ? Mi-ar placea sa cred ca astfel de notari vor lasa locul oamenilor competenti in notariate. Oameni simpli, care nu cunosc legile, merg cu toata increderea la notariat si afla mai tarziu ca mai bine si-ar fi vazut de treaba lor. Cand vom capata oare incredere in oamenii licentiati sa aplice legea ? Va multumesc anticipat adi |
|