Forum avocaţi > Civil

Certuri familiare

16-02-2016
Vizitator
Sotul mi-a luat copilul si la dus la soacra mea fara sa stiu sau sa fiu anuntata.el mi-a cerut sa divortez de el..am fost batuta,batjocorita.toate bunurile materiale sunt pe numele lui si a lui maicasa.ce as putea face legal?
Răspunde
 16-02-2016

Deschideti actiune de divort din vina exclusiva a sotului, formuland urmatoarele capete accesorii: stabilirea locuintei copilului la dvs si plata pensiei de intretinere, apoi solicitati pe calea ordonantei presedintiale restabilirea locuintei copilului la dvs. Daca aveti martori sau probe cu inscrisuri (plangeri penale, certificat medico-legal, etc) puteti solicita si emiterea unui ordin de protectie impotriva sotului.
Răspunde
 16-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Dacă și d-voastră sunteți de acord cu divortul, trebuie să procedați astfel. Sa depuneți acțiunea de divorț prin care cereți desfacerea casatoriei din culpa soțului violent , alt capăt de cerere fiind stabilirea locuinței minorului la domiciliul d-voastră. Bineînțeles ca, acțiunea de divorț va cuprinde solicitări privind exercitarea autorității părintești, reluare nume etc, însă în acest moment are importanță maximă ca minorul sa fie cu mama. Iar pe cale de ordonanță preşedințială, solicitați ca până la finalizarea divorțului, minorului sa îi fie stabilită locuința la d-voastră. Instanță va aprecia , în funcție de vârsta copilului, condițiile de trai, relația părinte -copil etc. Deasemenea, puteți să vă adresați organelor de cercetare penala, în vederea săvârșirii de către soț a infracțiunii de violenta în familie ( art.199 c.pen).

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2016
Vizitator
Eu momentan nu lucrez pt ca nu ma lasa sotul si nu am o locuinta proprie.imi e frica ca ar putea sa imi ia copilul mai usor.ce ar trebui sa fac in momentele de fata??banii pt a descide cauza de divort nu am.se poate rezolva si asta?
Răspunde
 16-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Va trebui să vă găsiți un loc de muncă. Nu trebuie să aveți o locuință proprietate personala. Copilului trebuie să i se asigure un minim de confort, un mediu în care să se dezvolte optim. Puteți să vă reprezentați și singură în instanță. Iar pentru a nu plăti taxa de timbru aferentă, aveți la îndemână cererea de ajutor public judiciar.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.