Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Care este dreptul la mostenire pt persoanele care traiesc in concubinaj ?

18-02-2016
Vizitator
Buna ziua,

Eu si prietenul meu traim in concubinaj de 2 ani intr-o locuinta inchiriata pe numele meu, unde eu platesc chiria si toate utilitatile ( dovedit cu facturi detaliate). El are adresa la aceasta locuinta .
Noi nu avem copii. Nu avem niciun cont bancar comun, niciun bun comun. Bunurile din casa sunt cumparate fie de mine fie de el ( exista facturi).
El are un frate condamnat pt delapidare. Fratele lui are doi fii majori.
Din aceasta cauza, eu nu doresc casatoria pt ca mi-e teama ca inrudirea cu o persoana condamnata ar putea sa se rasfranga negativ asupra mea .
Concubinul meu vireaza lunar bani in conturile celor trei persoane de mai sus.

In aceste conditii, daca eu imi cumpar singura un apartament, si am locui acolo in concubinaj, concubinul are vreun drept la acel apartament ?
Fratele lui si fiii lui au vreun drept la acel apartament si la alte bunuri ale mele ?
Faptul ca traim in concubinaj si el va avea adresa la apartamentul meu, ii confera anume drepturi concubinului ?

Va multumesc
Răspunde
 18-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca va plati rate in timpul concubinajului la apartamentul dvs va dobandi un drept de creanta asupra a 1/2 din rate, dar in nicio situatie nu dobandeste drept de proprietate.

Concubinii nu se mostenesc intre ei.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.