Forum avocaţi > Civil

Decadere din drepturi

20-02-2016
Vizitator
Buna ziua. Am o fetita de 4 ani care locuieste cu mine, dar eu si fostul meu sot, care este tatal ei, avem custodie comuna. Motivul pt care am divortat este acela ca era un impatimit al pariurilor, ajungand sa parieze pana a pierdut 20.000 de euro, bani de care noi nu dispuneam, ci a facut credit la banca. Dupa ce nu a mai putut face credite peste credite, s-a imprumutat la toti prietenii de bani. Toti acesti prieteni mi-au cerut mie sa le inapoiez banii si din rusine si demnitate, am facut-o. Erau sume f mari pt mine, zeci de milioane.M-a lasat fara bani, pur si simplu. Am divortat de el si am avut ajutor de la familie, din toate punctele de vedere. Au trecut 3 ani de atunci, timp in care mi-am revenit financiar, am un serviciu stabil, ocup o functie de management, detin o locuinta proprietate personala, am grija ca fetitei mele sa nu-i lipseasca nimic, merge la gradinita particulara. La divort, nu am i-am pus niciun fel de oprilisti fostului sot, in ideea in care sa poata vizita fetita de cate ori doreste si drept de a o lua 2 weekenduri pe luna. Cu fostul sot am avut o relatie buna dupa divort, vorbeam des despre copil, era interesat de ea, platea pensie alimentara. Eu am incurajat aceasta relatie, pt ca nu am dorit sa am un copil fericit pe jumatate. Intre timp, amandoi ne-am refacut vietile, insa faracasatorie, doar concubinaj. In momentul in care actuala lui concubina a intrat in peisaj, totul s-a schimbat. In weekend-uri fetitei la el, eu nu stiam nimic de ea, el nu raspundea la telefon, nu stiam unde o duce, daca e bine. Asa a trecut 1 an de zile, cu certuri si discutii. Il rugam sa-mi raspunda la telefon sau la mesaje, sa-mi spuna daca e bine copilul, dar imi spunea ca ii deranjez intimitatea si nu e obligat sa o faca. L-am amenintat ca o sa vin cu politia sa o iau, dar nu a reactionat in nici un fel. Din cate am inteles de la el, concubina era deranjata de faptul ca eu il sunam sa intreb de copil. Am avut o scurta discutie cu ea in care am rugat-o sa stea linistita ca nu vreau sa ii despart, ca eu am viata mea si ca sunt fericita. A reactionat bine pe moment, multumindu_mi pt sinceritate. Insa, la scurt timp dupa aceasta, am fost sunata de catre Directia pt Protectia Copilului sa ma anunte ca fostul sot a depus plangere ca eu nu eram acasa dumica seara, cand mi-o aducea. Mentionez ca in vinerea in care o lua la el, o prelua mereu direct de la gradinita, fara vreun incident. A facut apel la aceste organe ca sa fie prezente la momentul preluarii, vineri la ora 18:00, asa cum e stipulat in conventia de custodie. Problema e ca eu la ora 18:00 plec de la serviciu si nu pot fi prezenta la predare mai devreme de 18:15 ( serviciul e aproape de casa). De asemenea, a demarat procesul pt decaderea mea din drepturile parintesti si schimbarea domiciliului fetitei mele iubite pe motiv ca eu am viata dezorganizata, ca o abuzez psihic, ca nu are un program bine pus la punct si ca locuinta mea e prea mica. Ca probe la dosar a pus niste poze cu mine si cu prietenul meu cand eram plecati la mare, intr-un weeke-end fara fetita. Alta poza cu mine la un restaurant cu prietenul meu cand fetita mea era acasa cu mama mea si avea oreion. Mentionez ca pozele le-a luat de pe site-ul meu de socializare. Tin sa specific ca mama mea locuieste cu mine si cu fetita mea, ma ajuta la cresterea ei. De asemenea, vreau sa adaug faptul ca am luat-o pe fetita mea in toate cincediile, la mare, la munte, ne petrecem timpul toti 3. Doar in week-endul acela cu pricina, am plecat la mare fara ea, lasand-o in grija mamei mele, care o iubeste ca pe lumina ochilor.
De cate ori vine sa ia vinerea (pt weekend-ul in care o ia la el) vine si cu concubina, careia nu i-am adresat niciodata vreun cuvant rau. Inca cand o aducea acasa, eu nu mai suportam sa-l vad, dupa tot ce a facut si o rugam pe mama mea sa intampine fetita, el spunandulterior ca eu nu eram acasa la predare, de multe ori. E normal ca eu, ca mama, cand un week-end intreg nu stiam nimic despre copil, si dupa certuri si discutii, sa nu vreau sa-l vad in fata ochilor. O alta mentiune a lui in dosar a fost ca actuala lui concubina este dispusa sa se supuna tuturor testarilor ca sa demonstreze ca este o mama mai buna decat mine pt copilul meu! E strigator la cer! Simt cum se prabuseste totul in jurul meu! Mentionez ca alte probe nu mai are, pt ca nu a avut cum sa fabrice ceva cand vede ce relatie extraordinara am cu fetita mea. Fetita nu poate sa stea la el mai mult de 2 zile, si chiar el mi-a spus ca i-am "spalat creierii" si ca din cauza mea, fetita nu poate sta fara mine. Insa eu nu i-am vorbit niciodata de rau in fata ei, dimpotriva, ii spuneam sa fie cuminte si ascultatore cand merge la ei.
Dupa tot ce am scris, v-as ruga din toata inima de mama disperata sa-mi spuneti daca fostul sot are vreo sansa sa ma decada din drepturi sau sa ia fetita sa locuiasca la el. Multumesc!!
Răspunde
 20-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Potrivit art 508 Cod civil, decaderea din exercitiul drepturilor parintesti se face dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.Fata de tot ce ati povestit nu este nicio sansa sa fiti decazuta din drepturi, iar mama nu poate fi niciodata inlocuita cu concubina.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-02-2016

Multumesc mult pentru raspuns! M-am mai linistit, dar, din pacate, pana la terminarea calvarului prin care trec, nu ma pot culca pe o ureche. El continua cu amenintari, incearca pe toate caile sa ma faca sa explodez. Dar nu ma las ! Imi iubesc copilul mai mult decat pe aerul pe care il respir si atat cat traiesc voi lupta sa fie langa mine. Sper ca Dumnezeu sa faca dreptate. Multumes, din nou!
Răspunde
 27-02-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Rau face ca va creaza o astfel de atmosfera care se rasfrange automata supra copilului.

Nicio sansa sa va decada din drepturi sau pt o custodie exclusiva.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
De fapt, cererea lui vizează stabilirea locuinței copilului la el. Despre o decădere din drepturi nu poate fi vorba. Trebuie să fiți calmă și să faceți toate apărările in mod corect și la termen.
Din tot ceea ce ați descris, nu s-ar impune stabilirea măsurii solicitate de tată. Trebuie totuși să fiți atentă și să vă apărați corespunzător.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.