Tatal meu a lucrat 40 de ani la o croitorie- SCM- ca sef de sectie si a facut parte din Consiliul de Admin . In toata aceasta perioada i s-au oprit garantii lunar. Anul trecut in nov- decembrie societatea a primit o instiintare de la furnizor precum ca marfa livrata prezinta defecte si ca urmeaza sa plateasca un prejudiciu de 5000 de euro. In urma sedintei tinuta in Cons. De Admin s-a hotarat ca banii sa fie platiti lunar, incepand cu ian 2016- prin diminuarea costului de productie. Din acest total, sectia tatalui meu ar fi trebuit sa plateasca in jur de 1500 de euro. In urma cu aprox 2 sapt, tatal meu si-a dat demisia cu preaviz insa nu i s-a dat nr de inreg. Dupa 3 zile alte 10 confectionere si-au dat demisia cu preaviz deoarece nu au mai dorit sa isi continuie activitatea in cadrul societatii. Dna. Presedinte vazand ca ii pleaca alti confect. a avut o reactie destul de agresiva, a oprit curentul in cladire si le-a dat afara pe cele 10 lucratoare , inclusiv pe tatal meu, anuland printr-o decizie perioada de preaviz. Mentionez ca tatal meu nu a semnat aceasta decizie de anulare preaviz. De asemenea, dna Presedinte refuza sa ii dea tatalui meu banii pe garantii, motivand ca nu mai are de unde sa recupereze prejudiciul de 1500 de euro, deoarece i'au plecat 10 confectionere si il obliga sa plateasca intreg prejudiciul. Am fost la ITM, am facut sesizare insa nu am primit inca raspuns. Vineri a primit acasa o decizie de la societate, prin care il anunta ca ii vor oprii banii pe garantii, un jur la 5000 ron, si din partile sociale, iar daca nu este de acord sa o conteste in 30 de zile la Tribunal. Cele 10 confectionere au fost date afara de dna Presedinte cu buna stiinta. De ce tata trebuie sa plateasca prejudiciul singur daca el a dorit sa isi continue activitatea cf preavizului? Nu s-a gandit ca daca o sa dea afara personalul nu mai poate recupera prejudiciul? Intr-una din sedinte s-a adus la cunostiinta ca angajatii urmeaza sa plateasca acest prejudiciu, iar tatal meu a semnat un proces verbal, insa nu i s-a dat o copie dupa el, si nici nu l'a citit. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ce putem face? In momentul de fata in fosta sectie a tatalui meu mai activeaza 7 confectionere. De asemenea, cei de la Controlul Tehnic de Calitate au dat ok-ul anul trecut pentru livrarea marfei si nu au adus la cunostiinta ca au sesizat vreun defect. Nu este normal ca toata lumea sa plateasca pt acest prejudiciu? CTC-ul nu are nici o raspundere? Sau cele 7 confectionere care inca lucreaza nu raspund cu nimic? Doar el este singurul raspunzator? Multumesc si astept un raspuns |
|