Forum avocaţi > Civil

Chirie OUG40/99

12-09-2013
Vizitator
Subiect: Chirie OUG 40/99
Buna ziua,

Am cumparat un imobil cu legea 112/1995 si in 2009 mi s-a desfiintat contractul de vanzare-cumparare. Am obtinut in instanta o hotarare definitiva prin care noul proprietar era obligat sa incheie cu mine un contract de inchiriere cf. art. 6, din OUG 40/99. I-am trimis acestuia mai multe notificari prin care ii solicitam sa incheie un contract de inchiriere, dar acesta a refuzat deoarece el dorea o suma foarte mare drept chirie, in conditiile in care venitul meu era de 875 ron si sotia era casnica. I-am trimis o noua notificare in aprilie 2012, prin care l-am instiintat ca sunt dispus sa-i predau imobilul, dar nu am ajuns la o intelegere. In aprilie 2013 mi-a deschis un alt proces pt chiria din 2009 incoace pt casa+terenul aferent. Mentionez ca nu am folosit terenul, iar el nu a venit sa-l ia in primire. In august 2013 i-am predat imobilul, iar pt chirie a ramas sa ne judecam. Totodata, in data de 01/11/2013 hotararea prin care era obligat sa incheie contractul se va prescrie. Nu am platit deloc chirie din cauza refuzului acestuia de a incheia un contract cu mine. Am urmatoarea nelamurire : proprietarul ma poate obliga la plata retroactiva a chiriei in conditiile in care a refuzat sa incheie un contract de inchiriere pt casa, iar terenul nu a mai fost folosit din 2009 ?

Va multumesc .
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.