Forum avocaţi > Civil

Succesiune instanta

01-03-2016
Vizitator
Tatal meu a decedat de curand,ramanand ca si mostenire o casa pe care si tatal meu o primise prin mostenire de la parintii defuncti, un autoturism dobandit in timpul casatoriei cu mama, un cont in banca in valoare de 5000 ron. Ca si mostenitori sunt eu (fiul) , mama (sotia), si o sora vitrega dintr-o casatorie anterioara. Datorita neintelegerii cu sora vitrega asupra drepturilor, succesiunea nu se poate face la notar. Mentionez ca eu am o procura pe casa de la tata valabila doar pana la moartea lui in care eu aveam drepturi depline asupra vanzarii, instrainarii etc. Am inaintat in instanta actiunea pt succesiune, iar sora mea prin avocatul ei cere casa in intregime. Ce se poate face, ce sanse de castig are. Si o alta intrrbare, cum pot face ca imobilul sa intre in posesia mea sau a mamei iar prin instanta sa ii platesc surorii sulta pt partea ei. Va multumesc
Răspunde
 01-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Formulati cerere reconventionala prin care solicitați atribuirea in natura a imobilului cu obligarea la plata sultei ce revine ca si procent legal in urma expertizarii imobilului.

Cine a locuit in casa in ultimii ani ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2016
Vizitator
Tata si eu am locuit in casa dar la sf de sapt. eu cu mama ne-am ocupat de plati energie, impozite etc.
Răspunde
 01-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Ati stat si cu mama in casa respectiva? Casa este dobandita in timpul casatoriei cu mama dvs? Daca da atunci sotul supravietuitor are drept de habitatie asupra imobilului. Asa cum a scris colega mea daca nu sunteti dvs cel care a promovat actiunea faceti reconventionala si o depuneti in acelasi dosar. Cereti expertizarea masei succesorale si cereti partea de casa mostenita in natura si sa platiti sulta catre sora dvs. astfel incat sa ramaneti cu casa. Daca casa era bun propriu a sotului decedat (adica obtinut inainte de casatorie) atunci casa intra toata in masa succesorala. Daca a fost dobandita in timpul casatoriei, doar 1/2 din casa intra in masa succesorala. Imi este greu sa cred ca pana acum nu aveti un avocat?

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2016

Masa succesorala a defunctului tata cuprinde bunurile proprii ale acestora dobandite inainte de casatoria cu mama dumneavoastra sau prin mostenire cat si cota-parte din bunurile comune dobandite in timpul casatoriei cu mama dumneavoastra.

Aceasta masa succesorala se imparte astfel: 1/4 sotia supravietuitoare, 3/4 copii, 3/8 fiecare copil daca sunt doi copii.

Practic dumneavoastra impreuna cu mama dumneavoastra aveti o cota mai mare decat cea a surorii vitrege 1/4 cota mamei + 3/8 cota dumneavoastra = 5/8 total fata de 3/8 cota surorii.

Prin urmare ati putea incerca varianta.

Răspunde
 02-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Dvs împreună cu mama aveti o cota majoritară.

In plus ati locuit in imobil si ati efectuat îmbunătățiri. V ati ocupat de administrarea lui. Ceea ce va conferă avantaje certe in atribuirea catre dvs a imobilului.

Oricum ar tb sa angajați avocat pt ca ds de partajare sunt destul de complexe

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.