Forum avocaţi > Civil

Recuperare mostenire

02-03-2016

Buna ziua speta mea este foarte complicata.In ianuarie 1997 pe data de 21 a decedat tatal meu,mama mea decedand cu 6 luni inaintea lui ,noi nefacand succesiunea dupa mama ,iar verisoara mea in timp ce eu eram la morga la tatal meu a furat tot ce se putea cara din casa paintilor mei unde stateam.facandu-i reclamatie la politie a venit cu un testament ca ea este legatar universal si a luat ca avea testament.Mi a deschis succesiunea dupa mama si tata invocand testamentul dar eu am spus ca este fals.M-a dat in judecata eu pe vremea aceea avand 23 de ani nu am avut bani sa duc procesul la bun sfarsit si am facut o tranzactie unde s-a dat o hotarare judecatoreasca unde ea a luat tot ce a apartinut tatalui meu si mie mi-a ramas apartamentul unde in contractul casei era trecuta si mama mhotarare care a ramas definitiva si irevocabila .
Acum m-am dus la spitalul panduri unde tatal meu a fost internat pe data de 17,data intocmirii si testamentului si am cerut necropsia .Specific ca tatal meu avea neoplasm vezicular incepand cu anul 1995 si acum se internase ca facuse blocaj renal de vreo 2 zile.
Intrebarea mea este:
1) as putea redeschide un nou proces pentru daramarea testamentului,daca au aparut probe noi?
2) pot sa recuperez un teren direct cu titlu de proprietate pe numele ei luat fiind al tatalui meu dupa bunicul meu de ea in 2001 desi in 1998 prin hotarare scria clar ca eu am 1/2 si ea 1/2 din averea tatalui ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu respect!
Răspunde
 02-03-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In principiu , odata ce o hotarare devine iervocabila inseamna ca nu mai poate fi desfiintata. Ca exceptie, se admite introducerea cailor extraordinare de atac, cum ar fi revizuirea, insa exista un termen limita (la revizuire este de o luna).

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 02-03-2016

Am inteles.Pai eu atunci nu am contestat in nulitate a testamentului .Am facut doar succesiunea conform testamentului in 1997.
Dar din pacate am aflat ca este fals acel testament.Si doresc sa cer acum anularea testamentului inscriindu-ma ca fals in semnatura.E prea tarziu sau mai am o sansa?
Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Răspunde
 05-03-2016

Nu sunt sanse in demersurile dorite de catre dumneavoastra . Taxele judiciare de timbru sunt mari si mai sunt si alte costuri pe langa.

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.