Forum avocaţi > Civil

Act de Donație

03-03-2016

Sotul meu a făcut un act de Donație cu tatăl lui înainte de a cumpara apartamentul împreuna.Este formulat așa:donez fiului meu suma de x milioane pentru cumpărarea unui ap.Donatia sub forma de împrumut provine din economii personale. Daca fac partajul cu ce m-a afectează pe mine acest act astfel formulat?
Răspunde
 03-03-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

Sotul poate pretinde ca apartamentul este bun propriu odata ce a fost cumparat exclusiv din banii donati de catre tatal sau Ati putea contracara aceasta pretentie daca, de exemplu, in contractul de vanzare-cumparare apareti amandoi ca proprietari.
Oricum un raspuns clar se poate da numai in urma analizei actului de donatie si a contractului de vanzare -cumparare pe aparatment.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 03-03-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul unui partaj, sotul poate demonstra conform acelui act ca este unic proprietar al imobilului, insa cum a precizat si colega, este important modul in care a fost incheiat acel act de donatie si daca dvs. figurati in actul de vanzare-cumparare al imobilului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-03-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Daca doriti sa fiti informata exact ce sanse aveti in situatia unui partaj, indicat ar fi sa faceti fotocopii de pe toate inscrisurile pe care le aveti, si sa vapelati la serviciile unui avocat pt a va spune exact situatia.
Fara sa studiem actele nu va putem da un raspuns cu exactitate.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Hantiggina a scris pe 03-03-2016:
Sotul meu a făcut un act de Donație cu tatăl lui înainte de a cumpara apartamentul împreuna.Este formulat așa:donez fiului meu suma de x milioane pentru cumpărarea unui ap.Donatia sub forma de împrumut provine din economii personale. Daca fac partajul cu ce m-a afectează pe mine acest act astfel formulat?

Cota care ar reveni sotului in urma partajului ar fi majorata direct proportional cu donatia primita fata de cota ce o veti primi dvs.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2016
Vizitator
In actul de vanzare scrie x căsătorit cu y dar Menționez ca si eu am act de Donație pe o suma de 100 milioane dar ,după cumpărarea ap cu specificația cumpărării unei mașini si mobila
Răspunde
 05-03-2016
Vizitator
As dori sa știu dacă pot dona cota mea parte după sucesiunea tatălui ,fratelui meu?
Răspunde
 05-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca aveti act de donatie pe suma de 100.000 euro (parca am retinut) aceast act de donatie va folositi si dvs de le. In masa partajabila intra atat bunurile mobile cat si mobile. Fiecare parte din proces trebuie sa se foloseasca de cat mai multe probe pentru ca instanta sa dea o hotarare care sa tina cont de toate probele administrate de parti.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Daca succesiunea nu s-a facut atunci la data dezbaterii mostenirii puteti renunta la cota dvs parte in favoarea fratelui dvs. Daca mostenirea a fost dezbatuta atunci in acest moment faceti act de donatie fratelui dvs.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.