Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Despadgubire de catre primarie pentru un teren intravilan privat pe care nu se poate construi

07-03-2016

Buna ziua,
Sunt mostenitorul unui teren intravilan de 365mp si certificatul de urbanism spune ca nu este liber la constructii fiind considerat spatiu verde desi in CF sctie la destinatii”curti constructii”.Plaresc an de an impozit pe teren si nu-l pot folosi,beneficiar al acestui teren fiind practic statul/primaria.Daca primaria nu-mi poate oferi ca masura compensatorie alt teren de aceeasi valoare si intravilan,poate sa ma despagubeasca in baniCare sunt procedurile si pasii de urmarit? Cam ce suma as putea primi?(cartierul Zorilor,Str.Observatorului,Cluj Napoca)
Multumesc pentru raspuns
Răspunde
 10-03-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Solicitati primariei sa va elibereze certificatul de urbanism.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2016

Avem deja un certificat de urbanism care precizeaza acest regim juridic al terenului,”de spatii verzi”.Am inteles ca se poate reveni asupra regimului juridic si destinatiei terenului.Care ar fi aceste conditii?
Multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 11-03-2016

Buna ziua,
Pot sa va dau unele detalii, referitor la certificatul de urbanism:
Matusa mea ,dupa 10 ani de procese cu primaria Cluj, a obtinut prin legea 10 terenul confiscat prin decret in 1980 si in 2013 a obtinut si certificatul de urbanism Avand 93 de ani( a murit in 2014) ,nu s-a gandit la faptul ca nu se poate bucura de proprietate avand acest regim juridic si nu a actionat in termen util autoritatea publica in contencios administrativ pentru a schimba regimul juridic al terenului.Eu am mostenit terenul in 2015(aprilie) si anul acesta am aflat de certificatul de urbanism, cand ne-am gandit sa facem ceva cu terenul,sa construim ceva sau sa vindem.Am facut zilele acestea o plangere prealabila catre primaria Cluj si in functie de raspuns/termenul raspunsului vom actiona sau nu autoritatea publica in contencios administrativ.Stiu ca sunt niste termene legale in limita carora se poate face acest lucru.Nu-mi este clar, cand intervine termenul de decadere /prescriptie?:30 de zile. 6 luni,1an(in cazuri speciale)
1.de la raspunsul primariei la cererea mea(daca va fi in 30 de zile)2016
2.de la aflarea(in urma mostenirii)a regimului juridic al terenului (2016)
3.de la emiterea actului administrativ unilateral de catre primarie (2013)
Va rog sa-mi raspundeti si la aceasta intrebare si va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.