Forum avocaţi > Civil

Termen legal pentru formulare recurs

08-03-2016

Buna ziua!
suntem implicati intr-un proces de revendicare imobiliara. Pe hotararea primita de la judecatorie scie negru pe alb: cu drept de recurs in 30 zile. Am depus recurs in a 26 zi si a fost respins pt tardivitate (asta a cerut cealalta parte) precizand ca termenul legal ar fi de fapt 15 zile. Ce mai pot face acum? Hotararea e irevocabila. Noi ne-am incadrat in termenul de 30 zile cum preciza hotararea.
Răspunde
 09-03-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Din păcate, erori de acest tip se găsesc des în practică, însă termenul procedural de 15 zile, nu poate fi încălcat. Deasemenea, există un principiu de drept care spune ca, " nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii".

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2016

Va multumesc din suflet pentru raspuns.
O contestare in anulare nu s-ar putea face?
Răspunde
 09-03-2016

Bacău
andreea_marca@yahoo.com
Puteți face orice acțiune considerați necesar , însă, din punctul meu de vedere, o contestație în anulare pentru condițiile date nu va fi admisă. Va referiți probabil la contestația în anulare speciala, referitoare la hotărârea de recurs data ca urmare a unei erori materiale de la fond.

Tel. 0745412603*
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2016

Va multumesc.
Răspunde
 10-03-2016
Vizitator
Bună ziua,situația noastră e oarecum mai complicată tatăl meu a decedat în urma cu aproape 3ani...Eu locuiesc cu mama și un alt frate în total noi suntem 5frați și am vrea să-l evacua pe celalalt frate care locuiește cu mama pentru ca este agresiv verbal o jignești și amenință...așadar...imobilul în care locuim este pe numele atât al mamei cât și al tatălui (fiind un bun comun) vroiam sa întreb dacă trăiește doar mama poate să-l evacueze pe fratele meu.?casa fiind pe numele ambilor părinți...am uitat sa precizez ca casa reprezinta și "locul de naștere" a mamei. Suntem din județul Bacău unde ar trebui să mergem în vederea deschiderii unei acțiuni de evacuare?
Răspunde
 10-03-2016
Vizitator
Bună ziua,situația noastră e oarecum mai complicată tatăl meu a decedat în urma cu aproape 3ani...Eu locuiesc cu mama și un alt frate în total noi suntem 5frați și am vrea să-l evacua pe celalalt frate care locuiește cu mama pentru ca este agresiv verbal o jignești și amenință...așadar...imobilul în care locuim este pe numele atât al mamei cât și al tatălui (fiind un bun comun) vroiam sa întreb dacă trăiește doar mama poate să-l evacueze pe fratele meu.?casa fiind pe numele ambilor părinți...am uitat sa precizez ca casa reprezinta și "locul de naștere" a mamei. Suntem din județul Bacău unde ar trebui să mergem în vederea deschiderii unei acțiuni de evacuare?
Răspunde
 10-03-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul in care fratele este agresiv cu mama, aceasta are posibilitatea formularii unei plangeri penale impotriva acestuia. Ulterior, se poate adresa instantei de judecata pentru emiterea unui ordin de protectie, in care poate solicita si evacuarea acestuia din imobil.
O actiune de evacuare pe drept comun are o perioada de solutionare mai indelungata si ar trebui dezbatuta in prima faza succesiunea si iesirea din indiviziune.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-03-2016
Vizitator
Sunt înregistrate mai multe plângeri la sediul de politie din partea mamei mele dar scuze nu am înțeles ordinul de protecție trebuie să-l ceară de la secția de poliție sau...?
Răspunde
 11-03-2016

Bacău
andreea_marca@yahoo.com
Ordinul de protecție se emite de către instanta de judecata. Va rog să-mi spuneți din ce localitate din județ sunteți. Fiind avocat în Baroul Bacău, v-aș putea îndruma către Judecatoria competenta.

Tel. 0745412603*
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2016
Vizitator
Com Faraoani. Mulumesc!
Răspunde
 11-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Formulati la judecatoria Bacau actiune in baza Legii 217/2003 - ordin de protectie. Atentie - se judeca de urgenta - termenul de solutionare este de pana in 10 zile si se judeca in maxim 72 de ore in care se da si hotararea. Hotararea se comunica sectiei de politie. Luati legatura cu colega din Bacau d-na avocat ANDREEA MARCA care raspunde pe acest sit. Sau alt avocat dar, am zis de dansa pt ca este in Bacau. Sigur o actiune redactata de avocat are mai usor castig de cauza pentru ca stie cum sa o instrumenteze astfel incat sa contina conditiile de admisibilitate cerute de Lege.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2016
Vizitator
Multumesc mult!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.