Forum avocaţi > Civil

Siguranta testament

13-03-2016

Buna seara,va rog ajutati-ma intr-o problema.Am un testament universal facut la notar ,iar persoana care mi-a facut testamentul(este foarte in varsta), nu are mostenitori rezervatari.Are doi nepoti fiii surorii decedate,care din spusele notarilor nu sunt mostenitori rezervatari deci nu as avea de ce sa ma tem in privinta lor.Sunt sigura ca vor intenta un proces peste ani(sunt foarte convinsi ca vor mosteni) ,iar temerea mea este castigul lor.Va rog spuneti-mi pot sta linistita sau sa iau in calcul varianta de a pierde ulterior in instanta?Va multumesc!
Răspunde
 14-03-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Atât timp cât testamentul încheiat în formă autentică respectă toate condițiile de fond și formă cerute de lege, nu aveți de ce sa va faceți griji. Moștenitori rezervatari nu sunt, astfel ca sunteți în siguranță si din acest punct de vedere.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2016

Va multumesc pentru raspuns.
Răspunde
 14-03-2016
Vizitator
Nu trebuie sa uitati insa ca un testament poate fi revocat in timpul vietii oricand doreste testatorul, fara ca dvs. sa puteti stii asta. Evident, raspunsul colegei avocat este in principiu valabil, insa sunt foarte multe nuante la care trebuie sa aveti grija si cel mai bine mergeti cu testamentul si orice alt act mai aveti la avocat sa verifice:
- avizul IML, daca s-a dat - daca nu s-a dat, poate ridica un semn de intrebare din start cu privire la discernamantul persoanei daca aceasta era in varsta - acest aspect poate duce la anularea testamentului.
- daca testamentul respecta conditiile de fond si forma - chiar daca este un testament notarial, si notarii mai gresesc! daca este un testament scris de mana, cu atat mai mult este recomandat sa fie verificat!
Nu imi plac deloc avocatii care se feresc sa dea detalii pe forum si scriu 2-3 cuvinte si cheama clientul la consultatie, dar de data asta chiar nu este asa simplu:)
Răspunde
 14-03-2016

Va multumesc foarte mult d-na Daiana pt raspuns,voi merge la un avocat cat mai curand cu acel duplicat de la notar si cu certificatul IML(a fost solicitat de notar in prealabil si un testament scris de mana)cat despre conditiile de forma si fond nu pot spune nimic deoarece nu cunosc conditiie juridice.Temerea mea nu este revocarea in timplul vietii a testatorului deoarece asta este vointa/dorinta ei(specificat si un testamentul scris de ea)O seara frumoasa!
Răspunde
 14-03-2016

In cazul in care mai sunt persoane care citesc si vor sa-mi raspunde le multumesc in prealabil si voi tine cont de orice sugestie ,desi mi-au fost de mare sjutor si raspunsurile anterioare ale doamnelor.Vreau sa precizez ca in momentul semnarii la noatar am avut si doi martori unul dintere ei fiind o persoana foarte apropiata d.nei (testatoarei).
Răspunde
 14-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Tb sa înțelegeți ca in principiu orice act poate fi atacat. Daca instanță va admite sau nu o astfel de acțiune ramane de văzut in functie de probele concrete, de temeiurile de drept invocate etc

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2016

Va multumesc !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.