Forum avocaţi > Civil

Succesiune

14-03-2016

Buna seara. Sotul doreste sa dezbata succesiunea dupa mama decedata acum 4 ani. Problema este urmatoarea,mama si sora ei au mostenit in urma decedarii parintilor o casa si un teren dar au facut la notar doar un act de mostenitor. In baza acestui act de comun acord au facut un act de vanzare cumparare pe o parte din casa fetei matusii. Intrebarea mea este daca acesta vanzare sa putut face fara iesirea din indiviziune?
Răspunde
 14-03-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, daca s-a vandut cota-parte indiviza.
In caz contrar, probabil ca s-a facut vanzarea pe chitanta de mana si nu act autentificat la notariat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2016

Exista act notarial de vanzare cumparare .In coditiile astea sotul poate face succesiunea dupa mama fara cota care sa vandut.
Răspunde
 14-03-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, poate.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2016

Exista act notarial de vanzare cumparare .In coditiile astea sotul poate face succesiunea dupa mama fara cota care sa vandut?
Răspunde
 14-03-2016

Exista posibilitatea in aceste conditii sa existe pe undeva si actul de succesiune facut de mama si sora acesteia dupa bunicu? Si unde ar trebui sa il cautam ca cu matusa nu se poate vb.ca nu este de gasit. Multumesc
Răspunde
 14-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In arhiva uniunii notarilor regasiti orice act autentificat de un notar din tara noastra.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2016

Buna seara. Am intampinat o problema. Am cerut eliberarea anexei24 si nu am reusit pe motivul ca sotul meu nu are actul de casa si teren pe care ar trebui sa le mostenesca de pe urma mamei.
Răspunde
 16-03-2016

Buna ziua!

Se poate prelua plata in rate a unui apartament cu contract de inchiriere (Primarie-chirias), de catre copil si nu de sotie, dupa decesul sotului? Si care sunt pasii pe care ii pot urma??
Parintii mei sunt despartiti de ani de zile, dar NU legal!!!!
Mama nu mai sta cu noi, eu fiind singurul care l-am ingrijit pe tata in acest timp, acesta mai avand doar 6 luni de trait.
Stiu ca totul se imparte: 50% sotie, 50% copii, divizat in cote (4 copii)

Mentionez ca exista mostenitori, dar nu doresc nici sa il vada, insa vor "mostenire" cu totii!!!

Sfatuiti-ma, va rog ce pot face in acest sens.

O zi frumoasa in continuare!
Răspunde
 21-03-2016
Vizitator
Am o problema cu certificatul parinti nu mi lau scos la timp si au trecut 21 de ani as putea sa mil fac singura va multumesc!
Răspunde
 22-03-2016

S-ar putea sa fie legal totul daca sotul nu a accceptat succesiunea in termenul de acceptare si nici tacit

Răspunde
 24-03-2016
Vizitator
Buna ziua.Am fost nascut in timp casatoriei parintilor mei iar imediat dupa nasterea mea au divortat.am ramas la mama si tatal a platit pensie alimentara pana la 14 ani(foarte greu ca nu vroia sa ne dea nimic).vreau sa stiu daca as putea mosteni bunurile lui in cazul in care m-a dezmostenit sau a murit?sunt singurul copil al familiei.multumesc mult!
Răspunde
 24-03-2016

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Da, veti mosteni bunurile care se vor gasi in patrimoniul acestuia la data decesului.
In cazul in care v-a dezmostenit, aveti dreptul la rezerva succesorala

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.