|
15-03-2016 |
 | Zebek911
|
| Fata de 14 ani ... chinuita pot sa zic de mama si tata-l vitreg.. Este vorba despre o fata de aproape 15 ani.. amandoi parintii sunt alcoolici,,, (mama si tata vitreg) , tot timpul zbiara la ea , o injura uneori , nu ii da bani (revin imediat la acest subiect) , cand e vorba de mancare uneori ii scoate ochii , amenintati cu moartea de catre tata-l vitreg , uneori si mama ei ameninta ca se omoara , mai de mult a scos-o afara din casa , iar a doua zi sa comportat perfect normal.. (cred ca a luat-o razna) . Problema e ca mama e o curva notorie.. nu ii pasa de fata , si de ceilalti frati (3 frati , toti cu varsta sub 8 ani) , e un haos ce se intampla in casa aia! . In fiecare seara se imbata , se cearta ! O fata de 15 ani nu trebuie sa treaca prin asa ceva ... intr-un cuvant , Chin ! PS! ( Toti 4 copiii sunt facuti cu tati diferiti) Am facut un scurt rezumat la ce se intampla cu aceasta fata .. sa revin la bani , ziceam ca nu primeste bani din cauza ca tata-l fete-i (cel natural) lucreaza in stranatate, are familia lui etc.. ii trimite femeii acasa 2.000 de euro lunar !!! din acesti bani el stie ca fata o duce bine.. ca traieste linistita , ca merge la meditatii etc.. da pe dracu .. NIMIC din ce stie el nu e adevarat, toti banii se duc pe bautura , tigari , ... iar fata lui e terorizata.. el ii intretine pe toti , netrebnicii nu lucreaza nici unu . Si acum sa revin la intrebare... ce poate rezolva fata? poate vorbi cu tata-l ei bineinteles.. poate sa-i spuna tot , dar ce rezolva din punct de vedere legal ? Ea nu vrea sa plece in strainatate cu el , asta e exclus , nici nu se poate asa ceva.. dar acolo nu mai poate traii .. sa nu dormi tu linistita noaptea de frica ca te omoara nebunu .. la 14 ani mi se pare groaznic , (de 2 ori era sa-i omoare prin asfixiere). Ce se poate intampla? Ea ar vrea sa locuiasca cu o bona .. tata-l ei poate sa-i inchirieze apartament si sa locuiasca ea cu o bona, e posibil asa ceva? Voi ce sfaturi a-ti da? Ce poate sa faca? Dar acolo de trait nu se mai poate.. sa traiesti cu 2 nebuni in casa , sa plangi in fiecare seara.. nu mai rezista! | |
|
|
|
16-03-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| Situația descrisă este traumatizanta, într-adevăr și este impetuos necesar sa înceteze. În primul rând, tatăl natural trebuie să afle de situația critica prin care trece fiica sa. Ulterior, este bine ca, tatăl sa acționeze în judecată pe mamă pentru exercitarea autorității părintești exclusive asupra minorei de 15 ani. Dacă se dovedește ca, minorei nu i se asigura condiții optime de dezvoltare în domiciliul actual, acțiunea este admisibilă. Ulterior, tatăl se poate ocupa cum considera de cuviință, fie prin luarea minorei în străinătate, fie prin orice mijloc care sa fie în avantajul copilei. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-03-2016 |
 | Zebek911
|
| Va multumesc frumos pentru raspuns . Va afla tata-l fetei tot si vom vedea ce se va intampla . Sper doar sa plece cat mai repede din casa aia ca nu mai poate trai , nu stiu ce se va intampla cu frati ei care sunt foarte mici... dar pentru moment sa scape macar ea din chin , ca asa nu mai poate trai. | |
|
|
|
17-03-2016 |
 | Ionela Vizitator |
| Buna ziua! Tatal meu ma parasit imediat dupa ce m-am nascut si nu a vrut sa ma recunoasca! Mama mea la dat in judecata sa imi dea pensie alimentara si nu mi-a dat de cat sase luni atat,asi putea sa fac ceva in privinta asta?Si inca ceva are un apartament eu asi avea dreptul la el ?Multumesc | |
|
|
|
17-03-2016 |
 | Avocat Andreea Marca ✓ Bacău 0745412603 (Doar pt. programări) andreea_marca@yahoo.com
|
| De vreme ce v-a plătit o perioada de timp pensia alimentara, în urma unei hotărâri judecătorești, înseamnă că, în prezent sunteți recunoscută, adică în certificatul de naștere, la rubrica "tată " este trecut dumnealui. Puteți în continuare sa cereți obligarea lui la plata pensiei de întreținere către d-voastră, dacă sunteți majora, veți avea singura calitate de reclamantă, dacă sunteți minoră, tot d-voastră veți face acțiunea, însă prin reprezentantul legal, adică mama . Trebuie sa dovediți prin înscrisuri și martori toate aspectele ce urmează sa solicitați. Deasemenea, în caz de deces, veți figura și d-voastră ca si moștenitoare , în calitate de descendentă. În concluzie, veți avea dreptul atât la imobilul apartament cat și la orice alte bunuri ce vor compune masa succesorală. | Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău Tel. 0745412603* email: andreea_marca@yahoo.com | |
|
|
|
|
18-03-2016 |
 | Ionela Vizitator |
| VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS!Eu am 27de ani ,la tata in certificatul de nastere este trecut liniuta k nu a vrut sa ma recunoasca k sunt copilul lui si cu pensia alimentara ,mama mea la dat in judecata k sa imi dea dar nu mi-a dat de cat sase luni si in alea sase luni nu mi-a dat nici pe aia toti.Multumesc | |
|
|
|
18-03-2016 |
 | Ionela Vizitator |
| Eu nu am fost niciodata pe numele lui,am fost pe numele lu maicamea de fata si acuma sunt casatorita. | |
|
|
|
18-03-2016 |
| Pentru a putea sa-l obligati sa va dea ceva, mai intai va trebui stabilita filiatia. Atat timp cat aveti"liniuta" pe certificatul de nastere si atat timp cat nu ati fost niciodata pe numele lui, nu aveti niciun drept sa-i solicitati ceva si el nu poate fi obligat la nimic. Prima data, va trebui reglementata aceasta problema, privind filiatia, si apoi veti putea sa-i solicitati ceva. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
18-03-2016 |
 | Ionela Vizitator |
| Multumesc pentru raspuns!Pai si ca sa demonstrez k sunt copilul lui ce trebuie sa fac?multumesc! | |
|
|
|
18-03-2016 |
 | Ionela Vizitator |
| Eu sunt de acord sa fac si testul ADN si tot ce e posibil k sa demonstrez k sunt copilul lui! o intrebare asi avea si eu ,are voi sa refuze sa faca testul ADN sau sa nu recunoasca k sunt copilul lui?Multumesc frumos! | |
|
|
|
18-03-2016 |
 | Ionela Vizitator |
| Tatal meu cand m-am nascut eu nu avea niciun act de identitate,In hotararea judecatoreasca el recunoaste k sunt copilul lui. | |
|
|
|
19-03-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui sa formulati o actiune in tagada paternitatii, impotriva pretinsului tata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-03-2016 |
 | Ionela Vizitator |
| Multumesc frumos,pentru raspunsuri! | |
|
|
|
19-03-2016 |
| Intr-adevăr este socant ce se intampla cu unii copii. Asa cum a scris si colega mea tatăl natural trebuie să afle situația reala a fiicei sale dar, aveti grija sa nu aibe repercursiuni asupra fetii pana la pronuntarea vre-unei hotarari. Minora avand peste 14 ani poate pleca de acasa intr-o locuinta cu chirie. Tatal poate sa ii faca card pe numele ei si ii poate trimite banii acesteia pentru chirie si intretinere. Acum trebuie vazut ca ea sa nu intre intr-un cerc "de prieteni" in care sa fie inselata, pacalita si sa o apuce pe cai gresite. Deasemenea, poate fi anuntata urgent autoritatea tutelara si luate niste masuri, macar provizorii pentru minora/minori. In parallel tatal sa inainteze actiune in instanta pentru exercitarea autorității părintești exclusive asupra minorei de 15 ani. Totodata poate chiar el sa ia legatura cu cei de la autoritatea tutelara sa le ceara ajutorul in sensul in care sa ceara sa se deplaseze cineva la locuinta actuala a minorei si sa constate ce este acolo, chiar inafara unei actiuni in justitie sau inainte de a incepe demersurile acestea. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
22-03-2016 |
| instituirea unui ordin de protectie si indepartarea din locuinta a agresorilor, plangeri la politie si tatal natural sa exercite in instanta o actiune folosind celelalte dovezi si sa obtine exercitarea autoritatii parintesti asupra minorei cat si stabilirea locuintei minorei la domiciliul sau si vor vedea ei ulterior
| |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |