Forum avocaţi > Civil

Nulitate Tranzacție

16-03-2016
Vizitator
Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
In ce conditii se poate lovi de nulitate o tranzacție incheiata intre doua parti?
In acea tranzacție este prevazut faptul ca una dintre parti nu se mai face vinovata de prejudicii viitoare produse celeilalte parti dupa achitarea unei sume de bani, desi partea care a provocat prejudiciul nu a remediat cauza care a produs prejudiciul initial.
Mentionez ca tranzacția nu a fost facuta in instanta, la notar. .etc ...
Multumesc.
Răspunde
 16-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Depinde in ce conditii a fost încheiată acea tranzacție. Sunt cauze de nulitate absoluta ori de nulitate relativa. Ati dat prea putine detalii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-03-2016

Multumesc pentru interventie. Transcriu mai jos punctul din tranzacție pe care dorim sa-l lovim de nulitate.
" Dupa data efectuarii platii societatea X, subsidiarele sale precum si succesoarele in drepturi ale acestei societati comerciale vor fi exonerate de orice culpa delictuala legata de activitatea din perimetrul respectiv pentru imobilele terenurile si plantatiile aferente domnului Y."
Tranzactia a fost incheiata in vederea stingerii litigiului ce face obiectul dosarului Z.
Societatea nu mai executa lucrari la acest moment insa cauza care a produs prejudiciul initial persista si la aceasta data si produce efecte din cauza ca nu s-au executat lucrari de conservare. In urma unor consultari se pare ca aceasta clauza ar fI abuziva. Va rog si parerea dumneavoastra. Mulțumesc
Răspunde
 17-03-2016
Bucuresti
0769076154
office.avocatcostacheandreea@gmail.com
blog-de-ale-avocaturii-si-nu-numai.blogspot.
Buna ziua,

In contractele incheiate intre profesionisti si consumatori-persoane fizice reprezinta clauze abuzive acele prevederi contractuale care creeaza o situatie de dezechilibru in defavoarea persoanei fizice. Asemenea clauze pot fi constatate nule de catre instanta de judecata.

In cazul dvs se pare ca nu ati avut calitatea de consumator si prin urmare -ca regula-tranzactiei nu i se poate aplica regulile din materia protectiei consumatorilor si regimul clauzelor abuzive.
In cazul dvs, in urma analizei intregului contract si a situatie de fapt, un avocat va poate spune ce solutii aveti pentru a o obliga pe cealalta parte sa execute si lucrarile de conservare.

Cu respect,
Avocat Costache Andreea
tel: 0769076154
email: office.avocatcostacheandreea@gmail.com
L-V: 10-17:30

Asistenta si reprezentare juridica de specialitate la inalte standarde in varii domenii ale dreptului (drept civil, dreptul familiei, drept comercial etc).
Răspunde
 18-03-2016
Vizitator
Bună ziua ! As avea nevoie de un răspuns! Am împrumutat suma de 2000 de euro unei cunoștințe în anul 2010 luna mai .Am încheiat un contract de imprumut cu titlu exectoriu ,la notar in care el se obliga ca în timp de un an sa îmi restituie acești bani fără dobanda .Vreau sa știu dacă se mai poate face ceva legal sa îmi pot recupera banii dacă au trecut 6 ani de la încheierea contractului respectiv 5 ani de când a expirat acel termin de 1 an .Întreb toate aceste lucruri deoarece am înțeles că în 3 ani s-ar prescrie și nu se mai poate face nimic.Asa este ???
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.