Forum avocaţi > Civil

Dezbatere succesiune.

18-03-2016
Vizitator
Mama mea "X" din prima casatorie m-a avut pe mine. Ea s-a recasatorit cand eu aveam 8 ani. Mama a primit de la primarie un teren in 1969 pe care a construit o casa. Acolo am locuit eu impreuna cu tatal vitreg si mama mea. Mama si tatal vitreg, in timpul vietii au facut testamente unul la altul fara ca eu sa fiu recunoscuta in ele. Mama este prima care moare, apoi dupa decesul ei tatal vitreg a facut act de unic legatar mostenitor pe baza testamentelor fara ca eu sa cunosc situatia. La 3 luni decedeaza si tatal vitreg. Mentionez ca ei nu au avut alti copii impreuna eu fiind singurul copil. Tatal vitreg mai are 3 nepotii dupa o sora. Acestia m-au dat in judecata pentru succesiune. Am următoarele întrebări: 1. Se poate anula actul de mostenitor al tatalui vitreg?
2. Ce drepturi am eu?
3. Ce drepturi au nepotii tatalui vitreg?
4. Pot trage la raspundere declaratiile mincinoase ale martorilor?
5. Ce imi recomandați sa fac ce este legal?
Răspunde
 19-03-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
In calitate de fiica a mamei, dvs. sunteti mostenitor rezervatar. Prin testamentul facut, mama nu putea sa incalce rezerva succesorala a dvs.
Interesul dvs. este sa anulati certificatul de mostenitor obtinut de tatal vitreg prin care vi se incalca rezerva succesorala de pe urma mamei.
Nepotii tatalui vitreg il pot mosteni pe acesta, dar numai pe partea de mostenire care i-ar reveni lui, fara a se atinge de rezerva succesorala a dvs.

Un astfel de proces este destul de complicat si va sfatuiesc sa contactati un avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2016
Vizitator
Ne-am luat un avocat dar lucrurile s-au complicat mai mult cand a aparut de la notar actul de mostenire cu martorii. Avocata m-a sfatuit sa negociez cu nepotii tatalui vitreg ceea ce eu nu doresc pentru ca acesta din urma mi-a maltratat mama in timpul vietii si in urma unei plângeri la Parchet acesta nu mai poate fi tras la raspundere pt ca este decedat. Avocata sustine ca este posibil sa nu se anuleze nici actul de mostenire si ca ar fi mai bine sa ajungem la o intelegere. Tocmai acum cand s-au aflat mai multe despre testamente. Mie mi se pare ceva in neregulă. E posibil ca avocata noastra sa fi fost influentata sa renunte sau sa ne aduca pe noi la o intelegere? Va multumesc!
Răspunde
 19-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Avand in vedere dosarul penal avut in care ordonanta procurorului ar fi ca "incetarea dosarului penal intrucat a intervenit decesul faptuitorului" atunci ati putea incerca si sa cereti in dos civil dezmostenirea tatalui de la masa succesorala lasata de mama.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-03-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Testamentul trebuie revocat partial in masura incalcarii rezervei si pe cale de consecință actele ulterioare.

Avocată va poate sfătui sa negociati pe de o parte pt ca solutiile instanțelor de multe ori sunt imprevizibile. Durata mare de timp pana se solutioneaza plus costurile. Apoi cota dvs este mai mica decat a celorlalți mostenitori astfel ca veti primi in bani cel mai probabil contravaloarea cotei ce va revine.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.