Forum avocaţi > Civil

Info conditii prima casa

23-03-2016
Vizitator
Buna ziua , doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa. Mentionez ca impreuna cu fratele meu am primit donatie o casa la tara . Aceasta are ca suprafata utila 80 mp . In CF este trecuta suprafata locului pt casa 247 mp . Teoretic in aceasta suprafata este inclusa casa , curtea si anexele gospodaresti . Una dintre conditiile programului prima casa este sa nu fi detinut sau sa detin o locuinta utila cu suprafata mai mare de 50 mp . Avand in vedere cele mentionate mai sus pute-ti sa-mi spune-ti daca pot accesa programul prima casa sau nu ? Multumesc !
Răspunde
 23-03-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Contactați un expert construcții care sa întocmească un raport de expertiza tehnica din care sa rezulte suprafața exacta a imobilului primit ca donație, ulterior prezentați -l băncii creditoare, în vederea întocmirii dosarului.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-03-2016
Vizitator
buna seara , Va multumesc pentru ca va-ti facut timp pentru problema mea ! Mentionez ca detin proiectul casei in care este specificat exact cati metri patrati are fiecare incapere iar de pe Certificatul de atestare fiscala eliberat de primaria localitatii respective reiese ca impozitul cladirii respective este raportat la 80 mp . Intrebarea mea este daca din acei 80 mp se ia in considerare ca doar 40 mp i-mi apartin sau nu .
Răspunde
 23-03-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
În acest moment, d-voastră sunteți coindivizar pe cei 80 mp. Teoretic, dispuneți de toată suprafața. Însă, ați putea face o ieșire din indiviziune , revenindu-va 40 mp . Dar , va sfătuiesc sa discutați cu cei de la banca, politica fiecărei instituții creditoare diferă și astfel veți avea și opinia acestora.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2016
Vizitator
Va multumesc pt timpul acordat !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.