Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Inchiderea geamurilor (care dau spre curtea vecinului) constructie existenta din 1940

30-03-2016
Vizitator
Buna ziua

Doresc sa ma ajutati in urmatoarea problema de drept civil.
Detin un apartament la casa in curte comuna, geamurile mele (2 geamuri de la camere) sunt spre curtea altui vecin care are intrare separat deci nu mai este cu noi in curte. Aceste case au fost construite in jurul anului 1940 si au pereti comuni lipiti unul de celalalt banuiesc ca si geamurile mele exista tot de atunci. Acest vecin doreste sa vanda in acest moment curtea lui impreuna cu casa. CUMPARATORUL doreste ca eu sa imi inchid geamurile.Acest cumparator are intentia de a demola imobilul care il achizitioneaza.

1. Poate acest cumparator sa imi inchida geamurile fara un proces?
2. Poate sa demoleze casa fara sa imi ceara acordul scris (exista alte portite).?
3. Daca se apuca de demolat fara acordul meu, eu cum pot sa actionez din punct de vedere legal?

Doresc sa specific ca acest CUMPARATOR este o persoana cu influenta si statut financiar foarte bun.

Va mumtumesc anticipat pentru toate rasunsurile.
Răspunde
 30-03-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Pentru a demola imobilul trebuie sa aiba autorizatie de demolare obtinuta de la primaria de care apartineti.
fara autorizatie de demolare nu poate demola imobilul.
Acordul vi-l cere numai daca este specificat de Primarie in certificatul de urbanism (acesta fiind un act ce se emite inainte de a se da autorizatia).
In general acordul vecinilor se solicita numai pt realizarea de constructii, si mai ales daca este cu alipire de calcan.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.