In prezent romtelecom imi trimite o notificare prin care imi transmit ca incepand cu luna octombrie fie aleg de buna voie sa imi trimita factura in format electronic, fie raman in continuare cu factura in format hartie (cu plata unei sume in plus de cca. 0,5 euro) fie daca nu sunt de acord nici cu una nici cu alta ei denunta unilateral contractul eu nemaifiind clientul lor. de mentionat ca in notificarea lor nu fac referire la nici o baza legala in temeiul careia ma obliga sa platesc ceva in plus pentru a-mi pastra factura in format hartie Consultand contractul cu Romtelecom constat urmatoarele: 1. La capitolul 3 PLATA : Plata se face in lei, la cursul de schimb Leu/Euro comunicat de BNR ca valabil pentru prima zi a perioadeide facturare si inscris pe factura. RT expediaza factura in plic, fara confirmare de primire. RT nu raspunde de neprimirea facturii de catre Client din motive neimputabile s.a.m.d 2. La capitolul 6 MODIFICAREA 6. RT poate modifica unilateral Contractul (ex. tarifele, modalitatea de aplicare a acestora, penalitatile de intarziere, caracteristicile Serviciilor), cu conditia notificarii in scris a Clientului, cu cel putin 30 de zile inainte. Modificarile vor fi aplicabile de drept, fara act aditional. Daca Clientul nu este de acord cu o modificare, poate solicita denuntarea unilaterala a Contractului pentru Serviciul supus modificarii, pe baza unei notificari scrise ce trebuie sa ajunga la RT in decursul celor 30 de zile , fara despagubiri . Clientul nu va abuza de dreptul acordat potrivit acestui art icol (ex. modificar ea este in avantajul Clientului In baza celor doua articole din contract romtelecom are dreptul sa-mi impuna sa platesc in plus pentru a primi factura in format hartie? mie mi se pare ca modul de transmitere a facturii nu face obiectul contractului pe care l-am incheiat cu Romtelecom. Obiectul contractului ar fi serviciile, caracteristicile tehnice ale acestora, tarifele acestorachestii care s/ar incadra la capitolului 6 Modificarea Exista in legislatia romaneasca vreo prevedere care sa spuna clar ca furnizorii de servicii trebuie sa-mi trimita factura in format hartie gratuit? adica la gaze, apa, lumina, alti operatori de comunicatii factura imi vine in format hartie gratuit. ce ne vom face daca vom trece la factura in format electronic si dupa o perioada vor cere bani in plus sa ne-o transmita si pe aceea? Nu suma conteaza ci modul in care pun ei problema. Multumesc frumos pentru orice indicatie. |
|