Forum avocaţi > Civil

Dificultati in abtinerea acordului de instrainare de la banca

07-04-2016
Vizitator
Buna ziua,

In prezent detin un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca asupra a doua imobile. Anul trecut am avut un cumparator pentru unul dintre imobile, si am vrut sa il vand, dar pana sa obtin acordul de instrainare din partea bancii, cumparatorul s-a razgandit si l-am pierdut.
Acum am gasit un nou cumparator, insa Banca mi-a comunicat ca acordul de instrainare din Nov. 2015 nu mai este valabil si ca trebuie sa solicit un nou acord.
Asadar in urma cu 2 saptamani am solicitat din nou eliberarea acordului de instrainare, cu rambursarea aferenta din soldul creditului, conform contractului, fara nicio derogare de la norma si fara niciun fel de tratament special. Cumparatorul meu are dosarul depus la o alta banca pentru accesarea unui credit prin programul Prima Casa, pentru care fondurile s-au terminat. Mai are totusi o sansa sa primeasca acest credit, daca toate actele sunt finalizate pana la sfarsitul lunii (informatie pe care am transmis-o si catre banca mea, atat eu, cat si banca partenera care acorda noul credit, cu rugamintea de a imi elibera acordul la timp).
Din pacate, raspunsul pe care il primesc invariabil de la banca este: "Dosarul este in analiza si va vom anunta de indata ce vom primi o decizie" (analiza se face de catre centrala bancii, nu de catre sucursala de la care am contractat eu creditul).
Ma tem ca voi pierde si acest client. Mai mult, clientul va pierde sansa de a obtine un credit prin Programul Prima Casa. Va rog sa imi spuneti care sunt optiunile mele, ce ar trebui sau as putea sa fac? (probabil ca undeva in Conditiile de Afaceri este mentionat ca banca elibereaza orice adresa in maxim 30 de zile, care nu au trecut.. dar daca eu ratez a doua tranzactie pe acest considerent, am si eu, ca si client al bancii, drepturi?).

Multumesc.
Răspunde
 08-04-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Din pacate nu aveti ce sa faceti daca banca va raspunde in termenul legal.
Doar daca intarzie raspunsul peste termenul legal , ati putea introduce o actiune in daune pentru a va acoperi prejudiciul suferit de d-voastra prin acea intarziere...

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 08-04-2016

Buna ziua,

multumesc mult pentru raspuns.
Nu stiu sigur daca sunt mentionate cele 30 de zile undeva, am sa verific.
Intrebare aditionala: nu se poate vorbi in cazul acesta despre un abuz din partea bancii? Pana la urma au fost procese castigate de clienti ai bancii pentru comisioane de administrare aplicate abuziv, desi erau stipulate clar in contract?

Multumesc inca o data.
Răspunde
 09-04-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Eu zic să aflați cine se ocupă de caz și să insistați în fiecare zi pentru obținerea răspunsului. Vorbiți inclusiv ci șeful sau șefii ierarhici superiori. Mai este timp până la sfârșitul lunii. Verificați și dacă actele depuse odată cu cererea de acord sunt suficiente (din punctul de vedere al băncii), altfel riscați să primiți un răspuns negativ.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-04-2016

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate angajatii bancii nu raspund la telefon, iar pe mail raspunsul este invariabil "dosarul este in analiza si va vom anunta de indata ce avem un raspuns". Acelasi raspuns si inainte, si dupa escalare. Acelasi dosar a fost in analiza si in urma cu 3 luni, cand am pierdut clientul. Nu se pune problema sa lipseasca acte atat din acest motiv, cat si pentru ca solicitarea mea este conform contractului de credit. Practic sunt impiedicata de banca sa vand imobilul si sa fac rambursarea anticipata. Din punctul meu de vedere e fie rea vointa, fie incompetenta, fie o combinatie nefericita intre cele doua.
Răspunde
 09-04-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mergeți la sediul central al băncii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.