Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Poprire efectuata atat pe salar cat si pe restu virat in contu de salarii

11-04-2016
Vizitator
Buna ziua,
Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu deschis la o anume banca. Situatia sta astfel: angajatorul a trimis catre executor o adresa precum ca el vireza in acel cont suma respectiva care inseamna 1/3 din salariul meu lunar, conform celor scrise in dosarul popririi. Toate bune si frumoase pana am ajuns la banca sa scot restul de 2/3 din salariu care imi revine si am aflat ca nu pot scoate din cont decat 2/3 ca 1/3 trebuie sa mearga la poprire asta din cauza ca executorul nu a trimis o adeverita catre banca in care sa specifice ca plata o face angajatorul. Cand am sunat executorul, acesta mi-a zis ca trebuia firma la care lucrez sa specifice in adresa trimisa catre el, banca in care imi vireaza salariul. Angajatorul i-a trimis acea adeverinta executorului ca urmad sa trimita el catre banca o adeverinta sa imi deblocheze contul. Probema cea mare este ca in tot acest timp mie mi-au disparut din cont acel 1/3 din restul de salar care nu a vrut sa mi-l dea banca. Cum pot recupera acea suma?...Din lege stiu ca nu au voie sa iti opreasca mai mult de 1/3 din salar pt o poprire, iar mie mi s-a oprit peste 50% din tot salariul daca stam sa adunam oprirea facuta de angajator plus oprirea facuta de banca. Este obligat executorul sa imi vireze acea parte in cont?....
(Am incercat sa imi fac cont dar nu mi s-a trimis mailul de activare)
Răspunde
 12-04-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Faceti contestatie la executare si cereti in aceasta cerere inclusiv intoarcerea executarii pe sumele poprite. In parallel adresati-va angajatorului sa faca mentiune asupra contului unde fi se vireaza salariul pentru ca executorul prin incheiere sa dispuna sa nu se mai popreasca si din acel cont,
O alta varianta ar fi sa va adresati in scris angajatorului sa nu va mai vireze banii in cont ci ca vreti sa incasati restul de salariu in numerar.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.