Forum avocaţi > Civil

Renunțarea la moștenire

28-04-2016

Bună seară,

Mama a decedat în urma cu 3 ani și jumătate în Italia. La vremea respectivă am renunțat la moștenire în Italia.
As vrea sa știu dacă renunțarea de acolo este valabilă și recunoscută automat și în România sau e necesară reluarea procedurii in România?
Vă mulțumesc.
Răspunde
 29-04-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Buna ziua,
In ce mod ati renuntat la mostenire in Italia ? (la notar, la Consulat ?) Cine cunoaste de aceasta renuntare ?

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 02-05-2016

In functie de interesul dumneavoastra si de autoritatea in fata careia ati renuntat la mostenire, este foarte posibil ca doar dumneavoastra sa cunoasteti de aceasta renuntare la mostenire si astfel sa o pastrati ca un secret.

Răspunde
 06-05-2016

Bună seara,

O declarație în fata unui notar.

Mulțumesc anticipat.
Răspunde
 06-05-2016

Nu este secret ca am renunțat la moștenire în Italia.
Doresc sa știu dacă sunt nevoit sa repet procedura în România sau nu este necesar.
Mulțumesc anticipat
Răspunde
 07-05-2016
Vizitator
Colegii incearca sa va explice ca daca declaratia nu a fost publicata in registrul national de optiuni succesorale (RNNOS), ea nu este opozabila altor persoane - adica nu produce efecte. Trebuie sa dati renuntarea la consulat sau la un notar roman (nu italian)
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.