Forum avocaţi > Civil

Ajutor la rezolvarea unei spete: actiunea in granituire.

03-05-2016
Vizitator
Buna. Am nevoie de ajutor pentru a rezolva urmatoarea speta:
A introduce impotriva lui B o actiune in justitie prin care cere reamplasarea pietrelor de hotar dintre terenurile (vecine) ale celor doi acolo unde s-au gasit pana in urma cu 3 luni, cand paratul le-a inlaturat. In probatiune, A propune proba cu martori. D si E vecini confirma faptul ca pietrele de hotar s-au gasit in locurile indicate de A de cand stiu ei. B cere respingerea actiunii lui A, deoarece acesta nu si-a probat dreptul de proprietate asupra terenului pe care il foloseste. B arata ca actiunea lui A, intemeiata pe art 560 N C.Civil, pune in discutie dreptul de proprietate al partilor, prin urmare reclamantul trebuie sa faca proba titlului in baza caruia a dobandit dreptul de proprietate.

Cerinte: Precizati si motivati solutia instantei.

In opinia mea instanta va admite actiunea introdusa de catre A, deoarece a propus proba cu martorii D si E care au confirmat faptul ca pietrele de hotar sau gasit in locurile indicate de catre A de cand stiu ei. Pe de alta parte apararea lui B este una corecta deoarece intradevar reclamantul trebuie sa faca dovada dreptului de proprietate. Nu inteleg instanta va admite actiunea lui A, sau o va respinge deoarece nu a facut dovada dreptului de proprietate? In cazul in care o va admite o sa-l oblige pe A sa faca dovada dreptului de proprietate?

Multumesc anticipat.
Răspunde
 27-09-2019
Vizitator
Vecinul meu mi a ocupat suprafață de 1000 m.pătrați prin desfiintarea gardului...profitând de faptul ca eu nu mai locuesc acolo..de aprox 12 ani.Dețin acte de succesiune și titlul de proprietate ..Mentionez ca am plătit și plătesc impozit pe acel teren..Cum ar trebui sa procedez ..Va rog ..Și va mulțumesc..
Răspunde
 27-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cea mai usoara cale si fara costuri suplimentare ptr. dvs. este sa depuneti de indata o plangere penala pentru distrugere (gardul) si tulburare de posesie. In cadrul actiunii penale va constituiti si parte civila cu suma cu care ati fost prejudiciata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.