Forum avocaţi > Civil

Succesiune

04-05-2016

buna ziua...suntem 3 frati....parintii nostri au murit in anul 2006...eu cu sotia mea am locuit si locuiesc in casa parinteasca...noi am avut grija de batrani pana au murit....unul din frati a plecat in anul 1986 din casa si celalalt in 1992....anul trecut am fost chemat la notar pt stabilirea succesiuni...amintesc faptul ca dupa ce au murit parintii nostri cei doi frati nu au dus nici un lucru din casa si nici nu a folosit nici un pamant....la notar am fost chemat pana in prezent de 2 ori...prima data am fost singur si a doua oara am fost insotit de avocat....amintesc faptul ca prima data cand am fost la notar cei doi frati au cerut suma de 50.000 lei pe persoana pt faptul ca asa cred ei ca ar fi evaluata casa la 150.000 lei ...adica toata casa sa se imparta in trei parti egale...a doua oara cand am fost la notar avocatul meu a constatat ca ei nu au deschis succesiunea in termen de 6 luni...asa ca citez ceea ce a zis avocatul meu sa scrie catre notar ,,notarul public vazand ca partile nu se inteleg succesibilii sunt straini de succesiune prin neacceptare si nu este de acord nici cu compunerea masei succesorale''... avocatul meu mi-a zis ca nu mai are pt ce sa ne mai cheme la notar pt ca s-a terminat...doar in instanta ne mai poate da...acuma dupa 6 luni de la ultima data de cand am fost la notar primesc iar instiintare pt a ma prezenta din nou la notar...intrebarea mea este: ce e de facut in continuare ??? sa ma prezint la notar ???ce mai doresc fratii de la mine la notar ???cum sa procedez in continuare ???ce ma sfatuiti sa fac???multumesc frumos!!!!!
Răspunde
 08-05-2016

Succesiunea poate fi acceptata expres in termen de 6 luni de zile sau tacit prin efectuarea de acte de administrare sau dispozitie, dovada pe care o vor face mai mult ca sigur.

Pentru consultatiii juridice ma puteti contacta la numarul afisat mai jos.
Răspunde
 09-05-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
Nu vă mai prezentati la notar și spuneți fraților să rezolvati succesiunea in instantă unde judecatorul va putea constata faptul ca d-voastra sunteti unicul mostenitor (ceilalti fiind străini prin neacceptare)

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 12-05-2016
Vizitator
buna ziua .am doi frati care vrea sa se evalueze casa tatalui nostru care a decedat acum trei luni dar eu nu vreau pentru ca eu stau in casa si am bagat bani in ea .si un frate a luat un pamant si nu este pe el este pe tata .si mama vitrega a vandut un pamant si ea zice ca este pe ea dar doar in actele alea la mana este pe ea dra in contract este pe tata .va rog sami spuneti ce se poate face .si as mai avea o intrebare. frati mei vor sa ma scoata a fara din casa cu sotiea si fetitele se poate sa ma dea afara
Răspunde
 12-05-2016
Vizitator
Succesiunea poate fi acceptata si tacit, nu doar expres. Nu va garanteaza nimeni ca ceilalti mostenitori vor fi exclusi de la succesiune prin neacceptare - exista posibilitatea ca ei sa fi acceptat tacit mostenirea (sa fi facut acte cu valoare de acceptare tacita) si avocatul sa va traga intr-un proces pentru propriul interes (din pacate se gasesc si astfel de colegi!)
Răspunde
 12-05-2016
Iasi
0741905430
office@avocatiasi.eu
www.avocatiasi.eu
Facebook
problema d-voastra este mai complexa si ar trebui sa vorbiti pe larg cu un avocat. Fratii au dreptul sa faca expertiza casei (sa invocati/dovediti ca ati investit in ea) , toate bunurile dobandite de tata in timpul casatoriei si inainte sunt supuse partajului iar nimeni nu va poate da afara din casa pana nu se termina succesiunea si nu se stabileste cine primeste in natura casa.

Garantam seriozitate, profesionalism si confidentialitate in reprezentare/asistenta/consultanta juridica. Contact : 0741905430*, email: office@avocatiasi.eu
Răspunde
 13-05-2016

Buna ziua!

1.Tatăl meu a moştenit niste proprietăţi inainte de a se căsători cu mama vitregă.Dupa ce a vandut proprietăţile a cumparat altele.Acum a decedat,la ce procent are mama vitregă dreptul(in conditiile in care ea nu a avut bani deloc inainte) si cat am eu?
Unele proprietrati sunt pe numele lui ca bun propriu,altele ca bun comun si altele doar pe ea.
2.Daca ea a scos bani din cont cat el era in spital mai am ce face pt a-i recupera?si verifica notarul chestia asta sau doar in instanţă?

Multumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.