Forum avocaţi > Civil

Ce trebuie sa fac pentru a obtine partea mea de mostenire

07-05-2016
Vizitator
Buna ziua,
Am citeva intrebari, daca nu va suparati.
Parintii mei sint decedati amindoi, tata anul trecut in august , mama anul asta in aprilie, azi e o luna exact.
Se pare ca amindoi sinyt plecati fara testament, fratele meu nu-mi raspunde la aceasta simpla intreabare.
Eu sint plecata de acasa din 1991, si am pierdut contactul cu ei di 2001. Am sa va copiez mai jos, ultima misiva a fratelui... Va rog sa cititi cu atentie, textul e greu si plin de greseli, dar trecem peste. As dori sa ma sfatuiasca cineva cu privire la demersurile ce trebuie sa le fac pentru a obtine partea mea de mostenire.
Urmeaza misiva fratelui meu...
«Mai fetit-o
Vorbesti mult si te revolti degeaba
In Romania este legi care apara ceea ce tu nu stii dupa cum se vede, si anume prescriptia achizitiva.
Sa fie clar daca vii aici, intr-adevar vii pentru tine, iar pentru ca ti s-a facut dor de bani deodata asa fara sa ai macar bunul simt sa telefonezi
sa vorbesti sa scrii de atita amar de timp.......ma supar pe tine.
Vrei bani ????? ce bani ??? Hmmm uiti ca eu te rog sa imi trimiti acte pentru ca sa iti obtii dreptul tau? ce vrei?
M-i se pare ca pierzi notiunea adevarului : in ultimii douazeci de ani tu nu ai dat niciun semn de viata iar asta la noi se pedepseste nu stiai ?
- XXXX - Du-te la nenea consulul sa te ajute ca sa pricepi roaga-l sa te lamureasca despre prescriptia achizitiva. Si ai sa vezi ce trebuia sa faci in tot acest timp.
Nu uita exista oameni care stiu. Sa nu te ratoi la mine.
Spune-mi cind vi iaici si sa stii ca tate taxele la noi - pentru ce avem de facut - inseamna multi bani foarte multi bani, vii pregatita cu partea ta de taxe(ca doar nu am sa ti le platesc eu aproximez eu cca 13 - 14 000 euro) iar din tot ce avem (avere) tu poti primi ceea ce nu imi trebiue mie aceea este formalitatea pe care trebuie sa o indeplinesti. daca vorbesti cu mine despre bani.
Asa cum ai stat pina acuma -low profile- nu are rost sa crezi ca ti se cuvine ceva asa gratis si sa te involburezi ca valu la mal.
Nu vreau sa ne certam da vorbesti deoadata asa de sus --- baiiii puta --- cu MINE - hmmm.
Asa si acuma sa revin : nu sari calu ' dute la nenea notaru' cu pasaportu' si fa-ti o copie LEGALIZATA pe care nenea notaru' o sa-si puna antetul, timbrul sec s.a.m.d. (poti sa si ii spui ca iti trebuie pentru succesiune ) si trimite-o prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Te superi degeaba fraero nu vrea nimeni ce e al tau ca altfel nu-ti spuneam nici ca s-a dus tata nici de mama si pa si pu; capisci ?
Tu ai de facut doua lucruri pentru ca ai vorbit urit :
1 sa te duci la cine vrei tu - consul, notar, politie etc - . Si sa ii rogi sa te lamureasca cu privire la ce ti-am spus la - XXXX -
2 sa imi trimiti (asta pentru tine nu pentru mine) copia aia care pe care notarul tau isi va putea pune antet, parafa, timbrul sec, s.a.m.d.
iar suplimentar te rog sa nu mai vorbesi urit si tifnos cu mine. da?
Sa nu uiti ce te-am rugat, iar daca nu ai timp la servici poate ai timp acasa, sa stii ca numarul de telefon mobil este acelasi si poti sa ma suni - apel, beep - orcind, tu esti aceea care nu ...nu...nu.»
Răspunde
 07-05-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Sunt multe aspecte de discutat si de lamurit pt un simplu mesaj chiar si pe un site unde activează destui profesionisti.

Va trebui sa aflati ce anume bunuri exista in masa succesorala. Ca vad ca fratele vorbeste de o prescripție achizitiva, cel mai probabil pe numele lui.

Apoi sa aflati daca a deschis succesiunea si la ce notariat pt a lua legătură cu notarul. Acesta va poate oferi informatii exacte despre ce anume aveti de facut.

Cu pasaportul (legalizat sau nu) nu are ce face fratele dvs in lipsă unei procuri speciale din partea dvs.

Mergeți la consulat/ambasada si pana una alta faceti declaratie expresă de acceptare a ambelor succesiuni.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2016
Vizitator
Am un ap si o garsoniera in Romania daca ma casatoresc in Italia pot sa le vind fara acordul lui? Am nuda propietate si viitorul sot uzufruct viager ,daca mor prima copii mei devin propietari iar el cu uzufruct pana la moarte, copii lui are dreptul la casa ? Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.